Gebrek aan onderhoud maakt van Edams centrum een achterbuurt

Ik loop regelmatig langs de Dam in Edam. Werkelijk waar de tranen sprongen mij in de ogen zo slecht als de dam erbij ligt!

Grote kuilen en bobbels. Stenen die wegzakken en stenen uit de dam vandaan.
Scheuren in de hardstenen delen. Veel voegen die gescheurd zijn of er helemaal niet meer inzitten.

Het wapen dat boven het water hangt is te treurig om aan te zien zo dof als het schilderwerk er uit ziet..

Ik weet niet van wie de Dam is van de gemeente of van de Uitwaterende Sluizen.
Dat maakt me eigenlijk niet veel uit want beide hebben een verantwoordelijkheid om de historische zaken in ere te houden vind ik.

De gebouwen van de Uitwaterende Sluizen in Edam zijn bij lange na niet meer in de staat zo als ze waren toen ze daar nog domicilie hadden.
Het is verveloos en een armoedig aanzicht vanaf de vesting en ook de tuin ziet er niet meer uit.

Moet het nu ook zo worden dat onze mooie Dam dit lot voor staat.
Dan kunnen ze zich wederom gaan schamen dat onze historie zo schandalig erbij ligt.
Dit samen met het veel te lang uitblijven van nieuwe bebouwing in de Hoogstraat maakt Edam tot een achterbuurt aanzicht en is dit niet waard met al die historische gebouwen.

Gemeentebestuur, burgermeester en of Uitwaterende Sluizen schaam u voor dit beleid en zorg dat alles op korte termijn wordt aangepakt!
Elke maand of jaar dat dit langer duurt zal zorgen dat de kosten steeds verder oplopen en men steeds minder zin heeft om dit op te pakken.
H. Klaver

Naschrift redactie:
De Dam is eigendom van het Hoogheemraadschap Uitwaterende Sluizen.  Die zijn de laatste jaren al meermaals gewezen op de slechte staat van de Dam. Recent werd aangekondigd dat zij dit werk snel zullen oppakken…
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook