Fysiotherapiepraktijk aan de Voorhaven behoudt eigen identiteit

Fysiotherapiepraktijk aan de Voorhaven behoudt eigen identiteit

Fysiotherapie Johan Balder overgenomen door Fydee Vitae

De telefoon opnemen, afspraken inplannen, de administratie én natuurlijk alle benodigde fysiotherapiebehandelingen. Johan Balder deed alles zelf. Met de nadruk op deed want anderhalf jaar geleden is zijn praktijk geruisloos overgenomen door de organisatie Fydee Vitae. Maar de lokale identiteit is gebleven, evenals de vertrouwde naam op de gevel. Ook Johan Balder zelf is gebleven. Weliswaar ietsje meer op de achtergrond dan voorheen.

Om precies te zijn, op 1 april 2020, is de praktijk aan de Voorhaven overgenomen door Fydee Vitae, een fysiotherapie organisatie met verschillende locaties in Nederland. “Wij verzorgen het complete proces van aanmelding, behandeling en begeleiding en de financiële afhandeling hiervan”, aldus Maarten van Eijle die samen met zakenpartner Rein-Jan Elenbaas aan het hoofd staat van Fydee Vitae. “Onze missie is vanuit één centrale organisatie de fysiotherapeuten te ontzorgen met alles wat niet met behandelingen te maken heeft. Naast het ontzorgen van diverse fysiotherapiepraktijken hebben we ook enkele praktijken, van groot tot klein, in zijn geheel overgenomen. En dat is ook het geval bij Johan Balder.”

Afbouwen


Aan die overname is een lange tijd van voorbereiding voorafgegaan. “Omdat ik tegen de pensioenleeftijd aanzit, ga je toch nadenken over een aantal zaken”, legt Balder uit. “Ik heb altijd met enorm veel plezier gewerkt, maar ik voelde dat het tijd werd een stapje terug te doen. Een en ander kwam samen toen we te maken kregen met corona. Het was dus sowieso, door de pandemie, een roerige tijd en we hebben daarom niet direct ruchtbaarheid gegeven aan de overname. We draaien nu zo’n anderhalf jaar en ik ben meer dan tevreden. Het was in het begin even wennen, maar het gaat nu prima. Gelukkig blijf ik nog steeds betrokken bij de praktijk, want dit werk is en blijft mijn passie, maar het geeft me de kans langzaam af te bouwen. Op maandag en donderdag ben ik zelf nog aanwezig.”

Laagdempelig


De naam Fysiotherapie Balder is dus gebleven maar er heeft wel een kleine reorganisatie plaatsgevonden. “De praktijk is opnieuw geschilderd en heeft een opknapbeurt gekregen”, vertelt Van Eijle die naast ondernemer ook fysiotherapeut is. “Bovendien is het fitness gedeelte flink uitgebreid. Op een laagdrempelige manier kan hier gewerkt worden aan de conditie en aan de gezondheid. Iedereen, veelal wat oudere mensen of mensen met chronische pijnklachten, kan hier op eigen niveau trainen, zelfstandig met een trainingsschema op maat of onder begeleiding van een fysiotherapeut.”

Zorgvezekeraars


Naast fysio- en manueeltherapeut Johan Balder werken ook Jacco (fysio- en manueeltherapeut) en Justin (regulier fysiotherapeut gespecialiseerd in dry needling) bij Fysiotherapie Balder. Voor alle duidelijkheid wil Van Eijle benadrukken dat Fydee Vitae contracten heeft met alle zorgverzekeraars. Dat betekent dat deze organisatie de zorg die verleend wordt declareert bij de zorgverzekeraar als een klacht en/of aandoening in aanmerking komt voor een vergoeding uit de basisverzekering of aanvullende verzekering.

Meer informatie via fydee-vitae.nl of tel. 0299 - 371871.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook