Fusie in Etersheimerbraakpolder

Fusie in Etersheimerbraakpolder

“Nederland is kampioen in aparte verenigingen. Dat zien we terug in de politiek. Daar doen we niet aan mee. Wij fuseren. Want eendracht maakt macht.” Friso de Zeeuw gaf met humor, maar met een serieuze ondertoon, aan waar het hem en de rest om ging: samengaan om er beide beter van te worden.

Het betrof de fusie van ’t Schooltje van Dik Trom met de Molenstichting Zeevang en Stichting Etersheimerbraak. Allen actief in het prachtige landelijke gebiedje rond de Etersheimerbraakpolder. De naam is daarom niet voor niets geworden Stichting Etersheimerbraak.

Prachtige combinatie
Friso de Zeeuw, oud-hoogleraar en groot liefhebber van het gebied, is de nieuwe voorzitter. “We zijn allemaal gezonde organisaties die samen beter in staat zijn om aandacht te vragen voor dit unieke erfgoed. Het laagste punt van Noord-Holland, 6,6 meter onder NAP, een prachtig schooltje, een museummolen, een archeologisch minimuseum en koffie met de lekkerste appeltaart met uitzicht op frisse weiden, dijkjes en slootjes. Een prachtige combinatie die levend gehouden moet worden voor fietsers en wandelaars, dus voor kleinschalig toerisme. Alles gelegen aan het IJsselmeer Waar vind je dat? Inderdaad, alleen maar hier. Daar proosten we op!”
Zie ook: www.etersheimerbraak.nl

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook