Fotografe maakt prachtig magazine met 155 foto´s

Fotografe maakt prachtig magazine met 155 foto´s


Wandelend door Edam tijdens de tweede lockdown

Toen de tweede lockdown op 15 december in ging, begon Marianne Jonkman-Klok met wandelingen maken door Edam.

Het dagelijkse rondje vesting ging al snel vervelen en dus begon ze met routes kriskras door Edam. Ze zag dingen die haar nog nooit eerder waren opgevallen en ze besloot haar fotocamera mee te nemen tijdens haar wandelingen.

Vanaf de eerste dag van de lockdown maakte ze dagelijks een foto en plaatste deze op haar sociale media en website. Al snel werd dit opgemerkt en werd ze gevolgd door tientallen Edammers.

“Al vrij snel kreeg ik opmerkingen op straat wanneer men mij zag wandelen met mijn camera. Ze gaven complimenten op de foto’s en vaak vroegen ze ook waar ik bepaalde foto’s genomen had, omdat het ze niet bekend voorkwam. Het bekijken van mijn foto’s werd een dagelijks verzetje voor veel mensen. Ik kreeg zelfs verzoekjes of mensen met me mee mochten wandelen.”Elke dag een uitdaging
“

Het werd na een aantal weken wel lastiger om met originele foto’s te komen, maar elke dag zag ik toch weer nieuwe dingen doordat ik met andere ogen naar Edam ging kijken. Vaak fotografeerde ik stadsbeelden via de weerspiegeling in een regenplas of een etalageruit. Dit leverde leuke zoekplaatjes op en veel positieve reacties. Vooral de katten van Edam werd een geliefd onderwerp van mij en mijn volgers. Poes Beertje die ik fotografeerde op het Jan van Wallendalplein werd een foto met een bijzonder verhaal, dit is terug te lezen in het magazine.

”

Magazine
“

Na 155 dagen werd er voor de tweede keer een set versoepelingen in de lockdown doorgevoerd en kwamen we langzaam uit de harde lockdown. De fotoserie eindigde en al snel kreeg ik de vraag of ik van de foto’s een boek wilde maken. Er was een aantal mensen die het graag wilde opsturen naar oud Edammers die nu niet meer in Edam wonen. Het is uiteindelijk een magazine geworden met alle 155 foto’s die tijdens de lockdown genomen zijn. De drie jaargetijden komen voorbij, de verstilling in de straten, stedelijke details en prachtige natuur, en dit alles gefotografeerd in ons mooie Edam. Het magazine is 28 pagina’s dik en is voor 15 euro te koop bij boekwinkel ’t Pakhuys in Edam.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook