Foto onthuld aan achterzijde PX

Foto onthuld aan achterzijde PX

Vorige week vrijdag is een oude zwart-wit foto op groot formaat onthuld in de W.J. Tuijnstraat in Volendam. Het idee is een initiatief van diverse bewoners en geïnspireerd op twee eerdere wandpanelen in de oude kom.

Gastvrouw Ede Bunk legde in PX uit hoe het project tot stand is gekomen. Albert Jonk bracht het idee onder de aandacht bij Theo Burger van de Wijkraad, die al eerder een soortgelijk project tot stand heeft gebracht onder het viaduct bij het Dril.

Vervolgens vertelde Piet de Boer over het wel en wee van de straat gelegen achter het huidige sociaal-culturele centrum.
Bij de onthulling was ook Carina Butter aanwezig. Zij was vanuit het Volendams Museum eveneens betrokken bij het project.

De gemeente Edam-Volendam heeft het project mede gefinancierd. Een mooie geste, ook richting de vele toeristische bezoekers aan Volendam.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook