Fort bij Edam start- en finishpunt van de nieuwe LF Waterlinieroute

Fort bij Edam start- en finishpunt van de nieuwe LF Waterlinieroute

De nieuwe langeafstand fietsroute leidt fietsers langs de Hollandse Waterlinies; van Bergen op Zoom naar Edam. Een unieke manier om kennis te maken met meerdere verdedigingslinies die ons land rijk is en daarmee een bijzondere toevoeging aan het recreatieve en culturele aanbod van de deelnemende provincies.

Zaterdag werden Laura Maat en Irene Maaskant van de blogwebsite ‘On a bike’ en de auteurs van het boek ‘Ga op de fiets’ warm onthaald bij Fort bij Edam. Deze fanatieke fietsers hebben per fiets al heel wat van Europa gezien, maar zijn diep onder de indruk van de tocht van 410 km die zij op 19 juni in Bergen op Zoom zijn gestart en een week later hier bij Fort bij Edam, tot een goed einde hebben gebracht.

Na de feestelijke ontvangst in klein comité, nam boswachtster Inga Tessel (Staatsbosbeheer) de dames mee naar het dak van het fort. Een bijzondere plek waar veel flora en fauna de ruimte hebben gevonden om te groeien en bloeien. Fort bij Edam maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam, de voormalige verdedigingslinie van de hoofdstad.

Het herbergt daardoor ook vele indrukwekkende (leger)verhalen, die vrijwilliger Ger Fritz met veel plezier met deze speciale gasten heeft gedeeld. De nieuwe LF Waterlinieroute maakt deel uit van een reeks LF-icoonroutes door Nederland. In de regio Laag Holland, waar de gemeente Edam-Volendam deel van uit maakt, loopt ook de LF Zuiderzeeroute. Zelf kennis maken met één van de routes. Neem dan een kijkje op www.laagholland.com of www.lfwaterlinieroute.nl
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook