Fontein: kroon op renovatie Europaplein

Fontein: kroon op renovatie Europaplein

Borduurwerk hul verwerkt in natuurstenen vloer
Ruim een week geleden is het bedrijf Rots Maatwerk uit het Gelderse Brummen begonnen met de aanleg van een fontein op het Europaplein in Volendam. De fontein is onderdeel van de transformatie van het plein, die dit najaar gereed moet zijn.

De makers hebben zich laten inspireren door de Volendammer klederdracht. Het borduurwerk van de hul, gedragen door de vrouwen, is terug te vinden in het motief van het natuurstenen fonteinvlak.

De fonteinspuiters verwijzen naar de bloedkoralen halsketting.  In de avond wordt dit versterkt door de (gekleurde) ledverlichting die in de spuitelementen wordt aangebracht.

Voorlopig zal de fontein nog niet in actie te zien zijn. Het plein is na de kermis (september) in gebruik. Pas hierna worden de werkzaamheden vervolgd en zal de renovatie van het Europaplein worden afgerond.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook