Fluitsignaal en prijswinnaar leesproject Scoor een boek!

Net voor de vóór de mei vakantie klonk het fluitsignaal. Negen weken geleden startte Scoor een Boek! Ruim 400 leerlingen uit groep 5 en 6 van basisscholen uit Purmerend, Edam-Volendam, Beemster en Landsmeer lazen zo veel mogelijk boeken in de klas én thuis.

Tijdens het project zijn de leerlingen via videoboodschappen aangemoedigd door sterspeler Marco Tol van FC Volendam. Marco is ook door de kinderen aangemoedigd tijdens thuiswedstrijden van FC Volendam. Het grootste gedeelte van de deelnemende klassen heeft behalve dat ze gelezen hebben óók een wedstrijd bijgewoond in het stadion in Volendam.
‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. En dat is succesvol gebleken! In totaal hebben de kinderen uit 17 klassen maar liefst 2889 boeken gelezen.
Op dinsdag 7 mei wordt de winnende klas bekend gemaakt op één van de 11 deelnemende scholen. Mascotte Frook van FC Volendam en de sterspeler Marco Tol komen naar OBS de Stap (ML Kingstraat 2 Landsmeer) en zullen daar de prijs uitreiken.
De winnaar van de thuiseditie Scoor een Boek! is wel al bekend. Dat is Fem van Pooij, 9 jaar en woonachtig in Volendam.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook