Flinke schade aan nieuwe aanplant rond beoogde ontsluitingsweg

Flinke schade aan nieuwe aanplant rond beoogde ontsluitingsweg

Daders opgespoord

Een oplettende wandelaar zag dat de recent aangeplante wilgen en andere bomen tussen Edam en Volendam al weer flink aangetast waren. De barst van de stammen was flink beschadigd en deels afgeschraapt. Na melding bij de gemeente bleek er geen sprake te zijn van menselijk vandalisme. Iets te enthousiaste pinken bleken de daders.

De jonge koeien, net uit de stal, hebben de stam flink aangetast, vooral veroorzaakt door ‘schurende’ koeien . Ook waren diverse waterplanten er uit getrokken. Door dezelfde daders. De gemeentewoordvoerder meldt dat de wilgen waarschijnlijk wel weer zullen herstellen. De pinken zijn naar andere weilanden verplaatst.

Aan de kant van Volendam zijn ook problemen geconstateerd. Meerkoeten en ganzen hebben hier veel schade aangericht aan waterplanten en net geplante vegetatie. In overleg met de beheerders is besloten om in ieder geval de jonge aanplant zoveel mogelijk te beschermen met gaas, prikkeldraad, afzetpalen en andere tijdelijke voorzieningen.
Deze maatregelen worden de komende weken uitgevoerd. Pas als alle maatregelen zijn uitgevoerd mogen er weer koeien op het land.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook