Financiële steun voor zeven projecten ‘Steek Energie in de buurt’

Financiële steun voor zeven projecten ‘Steek Energie in de buurt’

Maar liefst 14 buurtbewoners zetten op papier hoe zij het leven in Beemster of Zeevang nog plezieriger zouden willen maken. Ze beschreven hun idee voor een project voor de buurt en stuurden dat in. 

Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij restaurant Stoer in de Beemster werden de projecten bekend gemaakt die financiële steun van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) krijgen. De winnaars ontvingen een cheque uit handen van onder andere wethouder Koning (gemeente Edam-Volendam) en wethouder Zeeman (gemeente Beemster). 

Zeven winnende inzendingen
De jury bestond naast een vertegenwoordiging vanuit NAM uit wethouder Schütt (Edam-Volendam) en wethouder Zeeman (Beemster). Zij beoordeelden alle inzendingen en kozen uiteindelijk maar liefst zeven projecten die kunnen uitkijken naar een financiële ondersteuning.

De keuze viel voor Edam-Volendam op de volgende projecten:
Zorgboerderij De Landman in Middelie staat in een prachtige omgeving van weilanden waar dieren en natuur in overvloed zijn. Zij gaan de plek nog mooier maken met vlotjes voor visdief en zwarte stern, het plasdras terrein zo maken dat het nog beter zichtbaar is vanaf de weg door er kale eilandjes in te maken en het terrein omgeven door 3 nieuwe damhekken, zodat het er ook weer verzorgd uit ziet. Hierdoor kunnen mensen genieten van de schoonheid van de natuur en elkaar ontmoeten op een interessante plek. 

Kwadijk op de kaart 
Op 15 juni 2019 gaat de dorpsraad Kwadijk voor alle gelederen uit het dorp een evenement organiseren waarbij sport, spel, cultuur en saamhorigheid uit moet groeien naar een fantastische dag voor de dorpsbewoners.  Het evenement heeft als doel zoals de naam al aangeeft Kwadijk weer op de kaart zetten! 

IJsclub Warder-Oosthuizen gaat een spelmiddag organiseren die gratis toegankelijk is voor alle kinderen van ca. 5 t/m 12 jaar uit de omgeving. De kinderen kunnen de hele middag lekker actief bezig zijn met bijvoorbeeld het ringsteekspel, opblaasbare speeltoestellen en de viswedstrijd. Terwijl de kinderen op een gezonde manier buiten actief bezig zijn kunnen de ouders de tijd nemen om elkaar beter te leren kennen. 
Steek energie in de buurt
Medio juni startte de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) het project Steek energie in de buurt en nodigde buurt bewoners uit goede ideeën in te sturen voor buurtprojecten die wonen in Beemster of Zeevang nog leuker en plezieriger maken. Buurtbewoners met een idee voor een project voor de buurt maakten kans om het project met financiële steun van NAM te realiseren. 

Waarom dit initiatief? Eind 2017 is NAM korte tijd zeer actief geweest op de locatie aan de Havermeerweg in Noordbeemster. NAM boorde toen met succes een nieuwe put in een bestaand gasveld. Tijdens die werkzaamheden heeft NAM de gastvrijheid en het geduld van de bevolking mogen ervaren en daar willen zij de inwoners voor bedanken. Daarom lanceerde NAM het project ‘Steek energie in de buurt – editie Beemster en Zeevang’. 


Meer informatie over Steek energie in de buurt is te vinden op www.steekenergieindebuurt.nl.
Activiteiten van NAM in Noordbeemster NAM wint in de gemeente Beemster aardgas op twee locaties, in Noordbeemster en in Westbeemster. Er wordt in dit gebied voldoende gas gewonnen om circa 200.000 huishoudens te voorzien van warm water en een warm huis. NAM wint aardgas uit ‘kleine velden’. Deze kleine velden zijn honderden keren kleiner dan het Groningen-gasveld. In 2017 boorde NAM een nieuwe put op de locatie Noordbeemster. In 2015 werd daar ook al een nieuwe put gerealiseerd. Beide putten produceren naar verwachting en zonder problemen.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook