Feestverlichting brengt extra sfeer

Feestverlichting brengt extra sfeer

Vijftien ornamenten aan lantaarnpalen in het centrum van Edam zijn afgelopen vrijdag aangebracht door het bedrijf Multi-Light. Met hulp van de gemeente brandde diezelfde avond de extra verlichting, die zal blijven hangen tot in de winter. Vandaag is ook de kerstboom geplaatst op het Damplein.

Ondernemersvereniging Edam is de motor en financier achter het idee. Enkele jaren geleden zijn al plannen in die richting ingediend. De verlichting zal vanaf nu elk jaar terugkeren.

De gemeente heeft meegeholpen om de stroomvoorziening voor elkaar te krijgen. Vanuit Ondernemersvereniging Edam heeft bestuurslid Gertjan Nordmann de zaken uitgewerkt.

Het bestuur van de ondernemersvereniging hoopt dat een eerder plan van drie jaar geleden, om op subtiele wijze enkele bruggen en objecten uit te lichten, door de gemeente zal worden opgepakt nu - na vijftien jaar kaalslag op het voormalige Korsnäs-terrein en ruim drie jaar na de brand in de Hoogstraat - zicht komt op herstel van de Edamse binnenstad.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook