Feestje 50-jarige Prinsenbar met oprichter en stamgasten

Feestje 50-jarige Prinsenbar met oprichter en stamgasten

Niet al het werk is helemaal op tijd afgekomen, maar afgelopen vrijdag vormde dat geen belemmering om het 50-jarig bestaan van de Prinsenbar te vieren! Het volledig vernieuwde café kreeg alle lof voor de metamorfose die het in de coronatijd heeft ondergaan. Met oprichter Dick Besseling en enkele stamgasten van het eerste uur werd het glas geheven op de toekomst.

John van Zanten, Han Plas, Dirck de Graaf en Jaap Garms zijn al die jaren de Prinsenbar blijven bezoeken. Voor Dirck de Graaf is het een extra cadeau dat zijn zoon Sonny (32) al weer enkele jaren eigenaar is van het mooie café.

Vrijdagavond werden herinneringen opgehaald aan de rijke historie van de bar, waar vele tientallen Edammers gewerkt hebben en ontelbaar veel plaatsgenoten een leuke avond beleefden.

Ajax
Herinneringen over legendarische avonden, kermissen, voetbaltoernooien, georganiseerd door de Prinsenbar zelf. Ook speelde een Edams sterrenteam, bestaande uit bezoekers van de Prinsenbar, op 2 mei 1982  een voorwedstrijd van Ajax tegen supportersvereniging de Ajacied in De Meer. Met een hand van Cruijff voor alle Edammers, werd het aan alle kanten een onvergetelijke ervaring!

Jonge Sonny
Ook het 25-jarig bestaan kwam ter sprake. Op een van de foto’s die boven tafel kwam is te zien dat Dirck en Thea de Graaf hun toen nog 7-jarige zoon (Sonny) mee hadden genomen naar het jubileumfeest in 1995. “Ik was er dus al vroeg bij”, aldus de huidige eigenaar, die van zijn klanten al heel veel complimenten heeft ontvangen over de veranderingen.

“Mensen vinden de nieuwe stoelen bijvoorbeeld perfect zitten. En ook de drankenkast achter de bar valt goed in de smaak! Bezoekers vinden het café warm, stijlvol en gezellig.”

Als het café deze week wordt afgeschilderd zal de verlichting worden aangebracht en is de verbouwing rond. 
Van een groep vaste (zondag)klanten ontving Sonny een speciaal cadeau: de tapkar op de Kaasmarkt zal worden opgevrolijkt met het nieuwe logo van de Prinsenbar.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook