Feestelijk onthaal met mooi weer Sint Nicolaas

Feestelijk onthaal met mooi weer Sint Nicolaas

Ruim twee uur na de binnenkomst van Sint Nicolaas speelde de Pietenband nog de stenen uit het Damplein. Het mooie frisse herfstweer lokte meer mensen dan vorig jaar naar de Edamse binnenstad, waar langs de route bijna overal de vlag uit hing.

Het was weer een oer-Hollands plaatje. Met een nieuwe boot kwam de Sint de Nieuwehaven opgevaren. Geflankeerd door de Kaaskapel (op het water) en de Drumband (over de gracht) èn de Pietenband als muzikaal welkom bij de Kettingbrug.

Het duurde door de drukte lang voordat de koets het volgestroomde Damplein opreed. Daar wachtte burgemeester Sievers, die eerst nog even een kindje terugbezorgde bij haar ouders.
De burgemeester, spreekstalmeester Harry Hulskemper en de muzikale Steven Boegem verwelkomden Sint Nicolaas, waarna de Sint de kinderen onder groot gejuich uitnodigde de schoen te zetten.

Steven Boegem en de Pietenband zorgden voor het slotakkoord. Door het mooie weer stroomde het plein maar langzaam leeg. De route richting het ´heerlijke avondje´ is ingezet!
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook