Face It Studio: microblading in hartje Volendam

Face It Studio: microblading in hartje Volendam

Cleo Tempelaars (22) uit Edam studeerde een aantal jaar geleden af aan de opleiding journalistiek, maar was stiekem al van kleins af aan geïnteresseerd in wenkbrauwen. Geen doorsnee interesse, zou je denken, maar tegenwoordig wordt er meer en meer aandacht besteed aan de ‘perfecte’ wenkbrauw. Door deze groeiende markt is de term ‘microblading’ ontstaan.

Microblading is een vorm van permanente make-up waarmee je de meest natuurlijk ogende wenkbrauwen krijgt. Door middel van een pen met ultrafijne naaldjes wordt er pigment aangebracht in de opperhuid van de wenkbrauwen. Het resultaat is enorm realistische hairstrokes die de wenkbrauwen vol en symmetrisch maken. Deze behandeling is dus niet alleen perfect voor personen met asymmetrische wenkbrauwen of weinig haar, maar ook voor bijvoorbeeld kankerpatiënten of mensen met alopecia.

Opleiding
Inmiddels vind je steeds meer erkende leerbedrijven die een opleiding of cursus hierin aanbieden. Cleo waagde zich hier ook aan en haalde begin januari 2019 haar officiële certificaat Microblading Artist. Vrijwel direct daarna schreef je zich in bij de Kamer van Koophandel en maakte ze zichzelf tot zzp’er Beauty Artist. Sindsdien is het haar gelukt om haar eigen bedrijfje, genaamd Face It Studio, uit te breiden tot een salon waarin naast microblading nog veel meer behandelingen worden uitgevoerd.

Hartje Volendam
Op de eerste verdieping van het prachtige Healthy Rituals in hartje Volendam ontvangt Cleo haar cliënten. Inmiddels biedt zij nog twee andere permanente make-up behandelingen aan – Powder Brows, hierbij worden de wenkbrauwen volledig ingeschaduwd met een tattoo machine, en Lip Blush, met deze behandeling kun je je lippen sprekender maken en een ander kleurtje geven. Een permanente liptint dus – en kan zij inmiddels ook diverse huidbehandelingen uitvoeren. Denk hierbij aan microneedling en dermaplaning. Bij microneedling worden er minuscule gaatjes in de huid geprikt met een Dermapen. Hierdoor ontstaat er een genezingsproces die de huid aanzet tot het aanmaken van nieuwe collageen en elastine. Deze behandeling heeft dus een anti-age effect.

Huidbehandeling
Dermaplaning is een huidbehandeling waarbij er maximaal 21 dagen aan dode huidcellen en donshaartjes van het gelaat worden verwijderd. Dit gebeurt door middel van een speciaal, chirurgisch mesje. Het is een handmatige exfoliatie techniek en zorgt voor direct resultaat. De behandeling is compleet pijnloos en vermindert fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken en zorgt direct voor een glanzende huid die er jeugdiger en minder dof uitziet.

Stralen!
Wat het werk zo leuk maakt voor Cleo – naast dat ze vroeger zelf al bezig was met het perfectioneren van haar eigen wenkbrauwen – is het gevoel wat je mensen hiermee kunt geven. Bij Face It Studio draait het om jezelf mooi voelen, want schoonheid is voor iedereen. Cleo’s missie is om iedereen te laten stralen en het allermeeste uit jouw zelfvertrouwen te halen. Aan elke behandeling wordt een persoonlijke touch gegeven, zodat het eindresultaat perfect overeenkomt met jouw wensen.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook