Expositie textielminiaturen en weefwerk

Nog de hele maand december exposeert Marja-Liisa van der Kolk uit Edam haar weefkunst. Haar weefschilderingen hebben de natuur tot onderwerp.

Het is in de Scandinavische landen heel gebruikelijk dat men stoffen zelf weeft en omdat Marja-Liisa van Finse afkomst is, heeft ze die gewoonte voortgezet. Haar opleiding volgde zij in Amsterdam. Sinds 1963 is zij creatief bezig en verkent alle mogelijkheden. Kort geleden vierde zij haar 50-jarig jubileum als textielkunstenaar.

Oorspronkelijk begonnen met ryijy- een Finse knooptechniek- ontwikkelde zij later monumentale kunst. Sinds 1990 weeft zij in miniatuur formaat. “Het was een uitdaging om een “gobelin” eruit te laten zien als een aquarel”.  In 2005 ging zij terug naar haar roots.  Zo ontstonden in de weverij van Riihimäki, Finland ‘kuvaraanut’, een manier van weven zoals de Finse Saamen van oudsher doen.

Het vangen van de Stilte is haar grootste uitdaging. Tentoonstellingen waren er in binnen- en buitenland. Naast het weven beheert zij een eigen muziekmuseum, genaamd De Muziekkamer Edam, waar belangstellenden een demonstratie kunnen bijwonen van “vergeten” instrumenten. Het hele jaar door geopend op afspraak. Informatie over het werk en een eventuele aankoop van werk van Marja- Liisa  via tel. 06-20889988 of www.maisa.nl  Bij interesse in de  muzikale activiteiten: www.demuziekkameredam.nl
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook