EuroArt tot eind van de maand met tal van culturele activiteiten

EuroArt tot eind van de maand met tal van culturele activiteiten

Edam-Volendam is nog tot en met 31 oktober het culturele middelpunt in het kader van EuroArt, de jaarlijkse internationale ledenvergadering waar Edam-Volendam dit jaar de ontvangende partij is. Met name de Spaander Collectie en het kunstenaarsverleden van Volendam zorgen ervoor dat de gemeente actief deelnemer is aan dit Europese netwerk van kunstenaarsdorpen. De gemeente grijpt het moment aan om de lokale kunstschatten onder de aandacht te brengen van een breed publiek!

Daarom staat Edam-Volendam van 25 september t/m 31 oktober 2021 in het teken van kunst en cultuur. Een maand lang kunnen de bewoners en bezoekers genieten van een bijzonder rijk cultureel en kunstzinnig aanbod tijdens kunstmaand ‘De Onthulling’. 

Op de culturele kaart!
Wethouder Cultuur Vincent Tuijp wil Volendam nog meer op de kaart zetten als kunstenaarsdorp, vergelijkbaar met Bergen en Laren, vertelde hij bij de opening. De wens bestaat om de vele honderden kunstwerken die in een depot zijn opgeslagen permanent tentoon te stellen. Hiermee is ook een ander soort toerisme gediend.

Deense kunstenaar in Spaander
In Hotel Spaander verblijft op dit moment de Deense kunstenaar David Noro. Hij is gevraagd om -  in lijn met de geschiedenis - Volendam vast te leggen op doek. Hij heeft hiervoor een tijdelijk atelier gekregen. Op basis van gesprekken met inwoners maakt hij schilderijen die direct weer tentoongesteld worden in Spaander.

Meer informatie over ‘De Onthulling’ en de vele activiteiten die deze maand plaatsvinden vindt u op  www.cultuuredamvolendam.nl/de-onthulling
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook