Enorme verspilling van materiaal en geld

Kortgeleden  ben ik naar Volendam gereden  naar het gemeentelijke depot waar iedere inwoner zijn overtollige zaken in verschillende containers kan brengen. Vorige week lazen wij dat de gemeente een groot aantal verkeersborden gaat weghalen. Dat laatste is mooi: er staan er meer dan genoeg. Toen  ik op het terrein naar boven reed  naar de metaalbak viel en zag dat die redelijk vol was kon ik mijn ogen niet geloven.

De bak lag vol met tientallen verkeersborden en er kwamen er nog meer. Te weten de stalen palen, de klemmen om de borden vast te zetten met de verkeersborden er nog aan. Zo uit de grond in de container.

Onder andere 30 Km borden die zo in de Broekgouwstraat geplaats kunnen worden…  Met camera’s erbij die de RACEBAAN controleren en bekeuren. 100 km, daarvan schrikken we nog steeds en geen handhaving. Die ook het Gouwtje, wat nu een racebaan is voor motoren en brommers (60 /70km per uur  is normaal), tussen de fietsers en wandelaars door.

Dit geloofde ik niet. “Ja meneer, die  borden en wat eraan zit flikkeren we weg  die zijn over.”
Hallo! Hebben we nooit meer in deze gemeente palen en klemmen nodig voor nieuwe borden?
Geen punt dan kopen van het gemeenschapsgeld gewoon weer nieuwe. 

Deze geldverspilling is niet te geloven en wie daar opdracht voor geeft moet het boek ‘hergebruik  van materialen’ eens gaan lezen en toepassen voor ons.
Het antwoord zal wel zoiets zijn: demonteren is duurder dan nieuw kopen. Dat is geen  argument:  er is altijd tijd om in een verloren uurtje  deze te demonteren en te  bewaren en op te slaan  voor hergebruik.
Nu stoppen  met deze  verspilling!
Wim Coljee


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook