Enorme kosten herstel Trambrug

Enorme kosten herstel Trambrug

Zo´n twaalf jaar geleden is het al weer dat de Trambrug in Edam grondig en voor veel geld gerenoveerd werd. Twee jaar geleden is de brug vervolgens gemechaniseerd voor een bedrag van ruim vier ton. Inmiddels is duidelijk dat deze mechanisatie heeft geleid tot grote problemen.

Om zoveel mogelijk bruggen mechanisch te laten werken – en hiermee te voldoen aan veiligheids- en Arbo-eisen - is jaren geleden gekozen om de bruggen aan te passen.

Uit onderzoek is echter gebleken dat de houten palen onder het landhoofden van de brug de extra verzwaring niet kunnen dragen voor een langere periode. Vorig jaar zomer werd dit euvel geconstateerd. De gemeente besloot direct om vanaf juli 2018 zwaar verkeer te weren.

Gemeentevoorlichter Leendert Klein. `Daarom is besloten om de fundering onder de landhoofden gelijk aan te pakken. Er is hierbij gekozen voor een uav-gc contract waarbij we als gemeente de kennis en kunde uit de markt gaan benutten.´

Binnenkort wordt de gemeenteraad voorgesteld om een bedrag van € 880.000,- beschikbaar te stellen voor het vervangen van de landhoofden van de Trambrug. Hiermee moet het probleem voor zeer lange tijd worden ondervangen.

 

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook