EN TOEN? Kinderboekenweek - 30 sept t/m 11 okt 2020

Ontdek werelden van vroeger in de boeken van nu!

Boeken brengen geschiedenis tot leven. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen met boeken en leuke activiteiten in de bibliotheken. De hele week is er aandacht voor de bekroonde boeken én boeken die gaan over geschiedenis.

Kinderen die (gratis) lid worden van de Bibliotheek krijgen tijdens de Kinderboekenweek verrassingstas cadeau.

Hadden de Grieken al raketten? –Stickerspeurtocht
Kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar kunnen bij alle bibliotheekvestigingen kennismaken met de leukste kinderboeken over geschiedenis met een stickerspeurtocht. Aanmelden is niet nodig alleen even vragen in de bieb.

Tussen 30 sept en 11 oktober tijdens de openingstijden* in alle bibliotheekvestigingen

Cool begin! – Gratis ijsje bij de start
De Kinderboekenweek is een feestje en dan moet er ook getrakteerd worden! Als op woensdag 30 september de Kinderboekenweek begint dan wordt er in de Bibliotheek een ijsje uitgedeeld.

Woensdag 30 september vanaf 14.00 uur (zo lang de voorraad strekt) in alle bibliotheekvestigingen

Zoek de geschiedenis in boeken – speuren in de stad
Wat doet die piramide daar op het raam van de bloemenwinkel? Het is een heuse speurtocht waar je vragen moet beantwoorden die met geschiedenis te maken hebben. Deze speurtocht kun je op twee niveaus doen dus er kan ook een jonger broertje of zusje mee.

Tussen 30 september en 11 oktober kan er in alle bibliotheekvestigingen een gratis verrassingstas worden opgehaald met hierin de speurtocht. Met deze speurtocht kun je een VET boekenpakket winnen.

Beleef het jaar 1628 – Dungeon in de Bieb
Kinderen in de leeftijd 8-10 jaar kunnen luisteren naar de Dungeon verhalenverteller. Stel je voor dat je scheepknecht bent in 1628. Je vaart al maanden mee op het VOC-schip de Batavia. Het eten is bijna op en er zijn meer ratten dan mensen aan boord. Een bemanningslid van de Batavia vertelt je alles over het zware leven aan boord.

Woensdag 30 september | 13.45 – 14.15 uur | Bibliotheek Volendam (Foksiastraat 10)
Woensdag 30 september | 14.45 – 15.15 uur | Bibliotheek Edam (Dijkgraaf Poschlaan 8)

Deelnemen is gratis maar wel eerst aanmelden op www.bibliotheekwaterland.nl/kinderboekenweek

Minecraft-build
Een Maya tempel uit de tijd van de Inca’s. Een piramide uit de tijd van de farao’s. Of misschien wel een hele stad uit de Romeinse tijd. Met het computerspel Minecraft bouwen kinderen van 8 – 10 jaar een stad uit de geschiedenis bouwen. Dit Minecraft-build Event is onder begeleiding van Toine en Frank van het Twaanlab. 

Zaterdag 3 oktober | 10.00 – 13.00 uur | Bibliotheek Edam (Dijkgraaf Poschlaan 8)
Zaterdag 3 oktober | 14.00 – 17.00 uur | Bibliotheek Volendam (Foksiastraat 10)

Deelnemen is GRATIS maar WEL eerst aanmelden op www.bibliotheekwaterland.nl/kinderboekenweek

Voorlezen & raamtekenen
Ieder jaar worden er tijdens de Kinderboekenweek prijzen uitgereikt voor de beste en mooiste kinderboeken van het jaar. Deze middag kunnen kinderen van 6-7 jaar luisteren naar een verhaal uit een bekroond boek. Na het voorlezen mag er een mooie tekening gemaakt worden op de ramen van de Bibliotheek. Aanmelden is niet nodig.

Woensdag 7 oktober | 15.30 – 16.00 uur | Alle vestigingen

Kijk voor de openingstijden op www.bibliotheekwaterland.nl
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook