Eikenprocessierups ook in Edam-Volendam waargenomen

De eikenprocessierups (EPR) is in Edam-Volendam aangetroffen. Alle eiken in de gemeente zijn geïnspecteerd en in diverse bomen zijn (restanten van) nesten gevonden. Deze bomen staan verspreid door de hele gemeente.

Er is nog geen eenduidige methode om de EPR te bestrijden. Wij schakelen een bedrijf in om de nog aanwezige nesten zo veel mogelijk weg te halen. De nesten worden in een verbrandingsoven definitief vernietigd. Om meer nesten te voorkomen worden er op verschillende locaties preventief bloemenmengsels aangebracht die natuurlijke vijanden van de EPR aantrekken.

Wij raden aan om voorzichtig om te gaan met de nesten en deze niet zelf te bestrijden. De brandharen zijn ook in oude, verlaten nesten nog volop aanwezig en behouden nog jarenlang hun effect. Kijk voor meer informatie op processierups.nu.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook