Egbert Snijderplein is broodnodig

Als bewoners van de Schepenmakersdijk waren wij onaangenaam verrast om te horen dat er aanpassingen komen aan het nabijgelegen Egbert Snijderplein. Hierbij is het plan om de huidige parkeergelegenheid voor individuele bezoekers en bewoners op te offeren voor de Tours en Tickets industrie.

De afgelopen jaren zijn er heel wat woningen bijgekomen aan zowel de Lingerzijde als de Schepenmakersdijk en in de nabije toekomst zullen er alleen maar meer woningen bijkomen. Ook is er in de directe omgeving een drukbezocht (afhaal)restaurant, een goed bezochte dierenarts en een opnieuw geopend hotel/restaurant.

Allemaal mooie voorzieningen voor mensen uit de omgeving, bezoekers van buitenaf, maar zeker ook voor de direct omwonenden. Zowel voor de bewoners als voor deze voorzieningen is het nodig om parkeerplaatsen te behouden en niet af te staan. Wat nu wordt gevraagd aan bewoners en individuele bezoekers is om elders te parkeren zodat touringcars (oftewel: de niet-kwaliteitstoeristen) dichterbij kunnen parkeren.

Dit lijkt ons een omgekeerde werkelijkheid. Wij wensen dat dit beoogde plan zal worden herzien, rekening houdend met het oogpunt van de bewoners in plaats van rekening houdend met een vorm van toerisme welke niet bijdraagt aan het welzijn van de bewoners noch de plaatselijke middenstand.
Namens meerdere bewoners van de Schepenmakersdijk, Katrien van Overbeek
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook