Eerste ruil via ruilmijnwoning.nl binnen vier weken een feit

‘Van Purmerend naar Edam, en andersom’

Afgelopen najaar introduceerden tien woningcorporaties uit Noord-Holland een eenvoudige manier voor huurders om hun sociale huurwoning met elkaar te ruilen. Via ruilmijnwoning.nl bieden zij huurders een extra mogelijkheid om sneller een passende woning te vinden. Inmiddels is de eerste woningruil een feit en woont de familie Meijer met veel plezier in Edam.

‘De rust en het groen in het pittoreske Edam, daar verlangden we naar. Alleen onze inschrijftijd was nog niet lang genoeg om onze droom op korte termijn uit te laten komen. Daarom hebben we ons aangemeld voor woningruil. We hadden nooit verwacht zo snel in een andere passende huurwoning te komen’ aldus de heer en mevrouw Meijer.

Eind november plaatsten zij een advertentie van hun huurwoning in Purmerend op ruilmijnwoning.nl en binnen een week was er een match met een huurder uit Edam. Inmiddels zijn zij van woning geruild en wonen beiden met veel plezier op hun nieuwe stek. Waar de familie Meijer verlangde naar een dorpse omgeving, was het voor de andere bewoner juist een wens om dichter bij haar familie en vrienden in Purmerend te kunnen wonen.

De woning die de familie Meijer huurde paste perfect en biedt nog een extra voordeel: op de zeventiende verdieping van Genuahaven in Weidevenne heeft zij vanuit haar woning het mooiste uitzicht over de hele stad.

Verhuizen in een dag
De heer en mevrouw Meijer zijn heel wat gewend als het om verhuizen gaat. ‘We zijn de tel bijna kwijt. Dit is inmiddels onze zestiende of zeventiende verhuizing’ aldus de heer Meijer. ‘We draaien onze hand er niet meer voor om en krijgen hier gelukkig ook hulp bij van onze kinderen. Bij woningruil gebeurt de verhuizing in een dag. Dat vergt een goede voorbereiding, maar het fijne is ook dat je snel in je nieuwe huis woont. Onze nieuwe woning zag er ook nog prima uit, dus we hebben zelfs nog geen kwast ter hand hoeven nemen.’

Direct een klik
‘Het proces om tot woningruil te komen was eigenlijk heel eenvoudig’, vervolgt de heer Meijer. ‘Eind november plaatsten we onze woning op ruilmijnwoning.nl, waarna er al snel interesse was. We namen contact met elkaar op en hadden direct een klik. Vervolgens spraken we af om een kijkje in elkaars woning te nemen. Dat voelde gelijk heel vertrouwd, net zoals de omgeving en de woning. Ook het contact met Wooncompagnie verliep heel soepel. In december zijn we van woning gewisseld. Hiervan hebben we nog geen moment spijt. Iedere dag lopen mijn vrouw en ik weer met een glimlach op ons gezicht de deur uit om de honden uit te laten. We voelen ons welkom in de buurt, genieten van omgeving en de rust. Wat ons betreft is woningruil echt een uitkomst om snel aan een andere passende woning te komen’. 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook