Eerste ontmoeting in trammetje Edam-Amsterdam

Eerste ontmoeting in trammetje Edam-Amsterdam


Jan en Dicky de Groot-Rol 65 jaar getrouwd!

Ze hebben elkaar ontmoet halverwege de jaren vijftig in het trammetje van Edam naar Amsterdam en zijn inmiddels 65 jaar getrouwd! Dicky Rol (84 en geboren in Edam) en Jan de Groot, 90 en geboren in Middelie).
Na een jaar in Middelie woonden zij lang op verschillende plekken in Edam. Sinds november zijn ze een van de vele bewoners van de Friese Vlaak in Volendam.

Jan werkte vanaf zijn 22e bij Draka Kabel om er tot aan zijn pensioen te blijven. Dicky heeft gewerkt als hulp in de huishouding bij verschillende mensen. En had haar handen vol aan een huishouden met zes kinderen!
In zijn vrije tijd ‘werkte’ Jan aan zijn treinenbaan  en las hij enorm veel boeken over met name auto’s, vrachtwagens, motoren en treinen. Dicky maakte met liefde 3D kaarten en kleedjes van kralen. 
Tegenwoordig verblijven ze drie dagdelen in de dagbesteding in de Meerwijk.

Burgemeester Sievers bezocht het echtpaar deze week en overhandigde naast een taartje en bloemen, een brief van de Koning!


BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook