Eerste foto-expositie in nieuwe jazzclub: ‘25 jaar verzamelen’

Eerste foto-expositie in nieuwe jazzclub: ‘25 jaar verzamelen’

Onder deze titel opent in Jazzclub Mahogany Hall, Paviljoen De Zuiderzee, Zeevangszeedijk 7 te Edam,  zondag 14 oktober om 16:00 uur een tentoonstelling met jazzfoto’s en jazz gerelateerde beeldende kunst.

Geïnspireerd door een serie jazzfoto’s van Ton van Wageningen, een schenking van Wouter Herrebrugh van het voormalige jazzcafé Bohemia aan de Krom Boomssloot in Amsterdam, startte de club in december 1993 met een tentoonstellingsprogramma onder leiding van Kees Koedam, lid van de club, bijgestaan door Koos Roskam, secretaris/programmeur van Mahogany Hall.

Om het voor fotografen aantrekkelijk te maken om bij Mahogany Hall te exposeren werd al vrij snel besloten uit elke tentoonstelling werk aan te kopen. Nu, 25 jaar later, betekent dit dat een mooie collectie is opgebouwd. Hieruit is voor deze tentoonstelling een keuze gemaakt. Zo is er werk te zien van Ed van der Elsken, Eddy Posthuma de Boer, Sam Middleton en Han Bennink, om er enkele te noemen.

Kees Koedam en Koos Roskam vinden het na 25 jaar tijd om het stokje over te geven aan anderen. Koos blijft aan als secretaris/programmeur. De leden Huseyin Evrengun en Stephan van der Heijden hebben zich spontaan aangemeld als hun opvolgers. Zij gaan met ingang van januari 2019 het tentoonstellingsprogramma vormgeven.
Journalist en schrijver Bert Vuijsje opent de tentoonstelling en er is live muziek door een kwartet bestaande uit Rinus Groeneveld - tenorsax, Clous van Mechelen - piano, Truus Engels - drums en Hans Ruigrok- basgitaar.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook