Eenrichtingsverkeer zorgt voor gevaar

Van het aanbod om te reageren maken wij graag gebruik, maar we zijn ook erg nieuwsgierig naar de mening van andere bewoners van de Oude Kom in het bijzonder de ‘donkere kant’ van de Voorhaven waar we zelf wonen.

Het is waar dat fietsers en voetgangers vooral aan de donkere kant van de Voorhaven rekening moeten houden met autoverkeer, maar wij vinden dat de meeste automobilisten zich correct gedragen en rustig rijden, juist door de onoverzichtelijkheid van de situatie.

Aangezien iedereen beschikt over een miniem bordesje is dat ook essentieel. De lichte kant is breder daar zien we auto’s dan ook vaak een stuk sneller rijden.

Nu woonden wij in Amsterdam in een straat waar eenrichtingsverkeer was en het viel ons op dat iedereen, auto’s brommers en fietsen veel harder reed dan hier op de Voorhaven, donkere zijde.

Nù houden de meeste mensen heel goed rekening met elkaar. Onze angst is dat bij eenrichtingsverkeer juist de onveiligheid toeneemt omdat de gemiddelde snelheid omhoog gaat. Dat gaat bijvoorbeeld op de Nieuwehaven wellicht ook veel gevaar opleveren voor de vele poezen en ook lopen met je hond aan riem wordt door de hogere snelheid lastiger.
Wat vinden de andere bewoners hiervan?
Joop Klinkhamer&Petra van Niftrik
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook