“Eenmalige kans om het centrum van Edam echt te versterken”

Steun voor ‘betere invulling Korsnas’ komt op stoom

Via een digitale petitie zijn inmiddels zo’n 500 steunbetuigingen binnen en sinds een week liggen er in diverse winkels ook papieren lijsten die gretig aftrek vinden om een handtekening te plaatsen. Doel van de burgeractie is om tot een betere invulling van het Edamse Korsnasterrein te komen met meer woningen voor jong en oud en een parkeervoorziening onder de woningen.

Initiatiefnemers Jan Huisink, Joska Lang en Frits Karhof hebben inmiddels ook met alle politiek partijen om tafel gezeten. Ze ontvangen volgens zeggen veel begrip voor de actie. Frits Karhof: “Ook het gegeven dat de nabij gelegen Hoogstraat en omgeving ontwikkeld gaat worden en dat daar (bijna) geen ruimte is voor gemotoriseerd verkeer, maakt het in onze ogen belangrijk om de twee projecten als één visie te behandelen. Ook dat wordt breed gedeeld.”

Veel steun
De ‘actievoerders’, die ook vanuit Ondernemersvereniging Edam en individuele ondernemers steun ontvangen, hopen met de handtekeningen het gemeentebestuur en ontwikkelaar BPD te overtuigen dat de recent ingediende plannen, bestaande uit maximaal 65 woningen en bovengronds parkeren, alsnog worden aangepast.

“Snel bouwen”
Ze denken dat er zeker ruimte is voor 120 woningen/appartementen en dat ondergronds parkeren weldegelijk tot de mogelijkheden behoort. “En dat een en ander evengoed op korte termijn gerealiseerd kan worden. Want ook wij willen dat er snel gebouwd gaat worden!”

Lijsten in winkels
Indien u op internet wilt tekenen kan dat via: (https://petities.nl/petitions/korsnas-moet-beter?locale=nl?locale=nl)
Verder liggen er lijsten bij: Keurslager Taam, Sas Bloemiste, Fietsspeciaalzaak Ronald Schot, De Leuke Keuken en de VVV-shop aan het Damplein.
In Volendam kunt u tekenen bij De Stunt van de Stient (Stient 12-a), de Munnikvelder (Van Baarstraat 2) en schoenmakerij De Bakermat in de Stationsstraat 11.
In Oosthuizen kunt u tekenen bij Schoenmaker De Rode Laars aan het Oosteinde
4 en De Onderlinge Waterland in de Raadhuisstraat 1.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook