Een jaar zonder kaasmarkt

Een jaar zonder kaasmarkt

Dit jaar gaan ook de populaire kaasmarkten niet door. In samenwerking met de organisatie en in het bijzonder Martin Nibbering, markmeester en archivaris van de stichting, blijft de herinnering deze zomer levendig met een vierdelige serie over de kleurrijke geschiedenis van de markt en de bijzondere gasten die het toeristische evenement al die jaren openen.

Voor de eerste editie is gekozen voor de in 2003 te vroeg overleden Edamse Europarlementariër en oud-staatssecretaris Piet Dankert die op 29 juli 1992 de kaasmarkt opende.

Het was de vierde kaasmarkt van het seizoen. Piet Dankert was uitgenodigd om de kaasmarkt te openen door middel van het luiden van de bel. De in Edam woonachtige PvdA Europarlementariër werd verzocht om een kar kaas te kopen van handelaar Jo Schardam. Dit deed hij nadat de prijs was afgemaakt door het vragen en bieden, het bekende ‘handjeklap’. 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook