Een en al verrassing in Grote Kerk

In het kader van EuroArt/Kunstmaand oktober had het nieuwe bestuur van de Pianowandeling –met name Niko Groot en Rick Berenschot - gezorgd voor een verrassend programma in de Grote Kerk van Edam.

In een soort drieluik traden drie zeer verschillende musici op. Organist Evan Boogerd liet met improvisaties op het gebrandschilderde raam Charitas van Symen Hens uit circa 1625 hoe imposant en ook licht het beroemde Smit-Verhofstadt-orgel kan klinken. Via camerabeelden zag het publiek hem letterlijk alle registers open trekken.

De volgende verrassing bezorgde filmpianist Ivo Verschoor. Al tientallen jaren verzorgt hij pianomuziek bij ‘stomme’, geluidloze filmbeelden. In de filmarchieven hadden Niko Groot en Rick Berenschot zeer oude en kostelijke beelden gevonden van Edam en Volendam in de twintiger jaren. Die van Joséphine Baker, dansend in Volendams kostuums blijven enig om te zien. En nu voorzien van dansende pianomuziek, was het helemaal smullen. Ivo Verchoor geeft concerten in zijn concertzaal in Huize Midwoud.

Tot slot trad de eerste  winnaar van de Waterlandse Popprijs op: singer/songwriter Jacob D. Edwards, alias Jack Deen uit Volendam. Een échte romanticus en dat was te horen in zijn zelfgeschreven songs. Met zijn prachtige stem en met veel passie bezong hij gevoelens van eenzaamheid, liefde en nabijheid.
Het weinige publiek was opgetogen en vond: dit hadden veel meer mensen mogen ervaren. Hopelijk zien en horen we deze originele en getalenteerde musici nog eens terug.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook