Edams Museum toch nog open!

Het Edams Museum is vanwege de Coronacrisis een groot deel van het seizoen gesloten geweest. Helaas kon de nieuwe expositie in het Stadhuis niet getoond worden aan het publiek. Maar gelukkig kon het Stadhuis begin juli, coronaproef, toch nog open!

Daarna was het best een uitdaging om het Coopmanshuys met de smalle trappen veilig te maken voor bezoekers en gastheren en -vrouwen. Het is gelukt en het Coopmanshuys kon eind juli ook open.

Niet alleen is er hard gewerkt aan de veiligheidsmaatregelen, maar ook is een prachtige jurk vervaardigd van de folklore stoffen die we in het Coopmanshuys verkopen. Deze jurk heeft niet alleen een zonnige uitstraling, maar vormt tevens een mooie combinatie met de kasten waarin de stoffen worden geëtaleerd. Zie de foto!

Dan wordt er ook al hard gewerkt aan een nieuwe tentoonstelling over de Nederlandse kunstenaar W.O.J. Nieuwenkamp, die lang in Edam heeft gewoond en gewerkt op ’t Marken. Zijn prachtige atelier ziet uit op de Nieuwe Haven alwaar Nieuwenkamp nieuwe panden met mooie gevelstenen heeft laten bouwen om dat uitzicht te verfraaien.
De in Edam wonende Cary Venselaar heeft een lijvig boekwerk over hem uitgegeven.
Hij was ook medeoprichter van het Edams Museum in 1895. De oplettende lezer zal zien dat het museum dit jaar 125 jaar bestaat, hetgeen we dit jaar wegens de Corona niet kunnen vieren en dat, indien mogelijk, verplaatsen naar volgend jaar.

Kijkt u ook op onze website www.edamsmuseum.nl voor bijzonderheden zoals de openingstijden; dat u niet hoeft te reserveren, maar wel rekening houdt met de noodzaak dat wij een beperkt aantal bezoekers kunnen toelaten.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook