Edams echtpaar schenkt ingezamelde €40.000 aan kinderprojecten Zuid-Amerika

Edams echtpaar schenkt ingezamelde €40.000 aan kinderprojecten Zuid-Amerika

Trudy en Dirk Regter uit Edam reizen de wereld rond in hun ruim 100 jaar oude T-Ford. Met deze wereldreis zamelen zij geld in voor internationale kinderontwikkelingsorganisatie SOS Kinderdorpen. Ze overhandigen een cheque van €40.000 voor steun aan kinderen zonder veilige familiebasis. 
 
Na reizen door Afrika, Amerika, Canada, Zuid-Amerika, Nieuw-Zeeland en Australië was het plan om via Centraal Azië terug naar Nederland hun wereldreis af te ronden. Het Corona-virus gooide echter roet in het eten. Reizen is op dit moment niet mogelijk en om die reden is het echtpaar voorlopig aan huis gekluisterd. 
 
Dirk en Trudy weten uit ervaring opgedaan tijdens hun reizen dat vele kinderen in ontwikkelingslanden hulp nodig hebben. Dat is des te meer het geval in deze tijden van de Corona-crisis. Reden voor de familie Regter om in overleg met SOS Kinderdorpen te kijken waar op dit moment de nood het hoogste is en behoefte aan extra ondersteuning. De focus lag daarbij op projecten die zij tijdens hun reizen bezocht hebben. 
 
Eén van de twee projecten die zij met het door hen ingezamelde geld ondersteunen, betreft kinderen en families die vanwege de gevaarlijke politieke situatie in Venezuela gevlucht zijn naar buurland Colombia. SOS Kinderdorpen heeft voor deze kwetsbare groep een migrantenprogramma, waarbij steun wordt geboden aan migranten die op doorreis zijn en kwetsbare mensen in informele nederzettingen langs de migratieroute en grensgebieden van Venezuela, Colombia en Ecuador. Het project heeft in het afgelopen jaar meer dan 17.000 mensen bereikt; door kinderen en ouders bescherming, onderdak en onderwijs te bieden. 
 
Een ander project dat Dirk en Trudy ondersteunen is in Bolivia. Hier is SOS Kinderdorpen op dit moment actief met het steunen van 360 kinderen en hun families. Families die onder de huidige omstandigheden niet of nauwelijks in staat zijn hun kinderen te onderhouden. Met de donatie van de familie Regter krijgen deze kwetsbare gezinnen steun vanuit het familieversterkende programma. Op die manier wordt voorkomen dat gezinnen uit elkaar vallen en kinderen er alleen voor komen te staan. 
 
Dirk en Trudy: “Wij vinden dat elk kind recht heeft op een fijn thuis. Tijdens onze reizen hebben we gezien dat het hebben van een stabiele familie van levensbelang is. Kinderen zonder ouders of veilige familiebasis hebben een grote achterstand. Met onze steun aan SOS Kinderdorpen hopen we dat we de kinderen in de programma’s die we steunen een stevig fundament kunnen geven. En daarmee kans op een mooie toekomst”.   

BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook