Edammertje ziet klanten weer terugkeren!

Edammertje ziet klanten weer terugkeren!

Sinds enkele weken is snackbar het Edammertje weer geopend. Aan de rand van de parkeerplaats langs de Nieuwehaven kan Marcel Atema zich sinds kort weer ondernemer noemen. Afgelopen Hemelvaart ervaarde hij eindelijk weer hoe het is om een hele dag keihard te werken. Hij beleefde veruit de drukste dag in zijn tijdelijke zaak.

Een dag later is het een stuk rustiger en heeft de Purmerender weer wat tijd om even rustig te praten. Hij is oprecht blij dat hij weer een doel heeft. Al blijven de zorgen groot. Al is het alleen maar omdat het onduidelijk is hoe lang het gaat duren alvorens hij weer een ‘echte’ zaak heeft. Want terugkeren in de Hoogstraat wil hij het liefst zo snel mogelijk.

Toekomst
“Deze week hebben we als belanghebbenden en betrokkenen weer een gesprek met wethouder Schütt. Het is van groot belang dat de vaart in het proces blijft. Het moet echt geen jaren gaan duren. En wat minstens zo belangrijk is, is dat de huren straks op een haalbaar niveau komen te liggen. Want anders heeft het allemaal geen zin.”

Goodwill
Tot die tijd zal hij maximaal twee jaar kunnen vertoeven in de noodunits. Daar ervaart hij de goodwill die hij heeft van de inwoners. “Klanten komen weer langzaam terug. En vanuit Volendam zie ik heel veel nieuwe gezichten. Mensen die echt begaan zijn met de problemen in de Edamse binnenstad. Dat is bijzonder en mooi om te ervaren!”

Zijn klanten komen voor de bekende snacks, maar zeker ook voor de heerlijke koffie en het bijzondere (slagroom)ijs. En genieten van de locatie, want die is op zomerse dagen feitelijk prima zo aan het water met zicht op oud Edam.

Het Edammertje is zeven dagen per week open vanaf 12.00 uur.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook