Edam-Volendam start zoektocht naar Vergadercentrum

Edam-Volendam start zoektocht naar Vergadercentrum

Het duurt nog even maar eind juli 2021 loopt het contract af tussen de eigenaar van het Vergadercentrum aan de Schepenmakersdijk en de gemeente Edam-Volendam. De zoektocht naar een oplossing is inmiddels ingezet.

Een verlenging van het contract in het huidige vergadercentrum, waar ook doordeweeks veel activiteiten en werkzaamheden plaatsvinden, vormt een van de opties. Lex Beumer, eigenaar van het complex, heeft recent aangegeven het vergadercentrum te willen slopen en er een appartementencomplex te bouwen. Een complex proces aangezien niet duidelijk is hoe en waar de bijbehorende auto’s gestald moeten worden op deze kwetsbare locatie.

‘Niet aan de orde’
Gevraagd om een reactie wuift Beumer het idee om het Vergadercentrum langer te verhuren of zelfs te verkopen aan de gemeente weg. “Er is kort contact geweest over dit onderwerp, maar het is niet aan de orde.”

Weerstand
Het gemeentebestuur zelf is zich echter weldegelijk aan het beraden. Een vergadercentrum als onderdeel van een nieuw of vernieuwd stadskantoor is een optie. Alleen een eerdere discussie over een nieuw stadskantoor liet veel vragen open. De meest ideale locatie, tussen Volendam en Edam in nabij de CAI-mast, stuitte op heel veel weerstand van omwonenden. De vraag of Edam-Volendam op termijn een nieuwe fusie aan gaat (met bijvoorbeeld de gemeente Waterland) speelt hierbij een rol.

Verbouw
Een grootschalige verbouw van het huidige stadskantoor, onder meer het idee van architect en voormalig Rijksbouwmeester Tjeerd Dijkstra, zou ook een optie zijn. En wat betreft nieuwbouw lijkt vooralsnog alleen de locatie Tase-terrein aan de Julianaweg in Volendam kansrijk, beaamt ook wethouder Koning, die vertelt dat de bovenverdieping van de Rabobank, door VD|80 genoemd als een kans, niet geschikt is voor dit doel.

Op dit moment wordt een verkenning uitgevoerd. De optie om het contract aan de Schepenmakersdijk te verlengen, lijkt gezien de te maken keuzes voor de korte termijn de meest logische.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook