Edam-Volendam produceert te veel afval

Vergeleken met andere gemeenten levert Edam-Volendam nog steeds veel te veel afval. In de gemeenteraad wordt nagedacht hoe dat verminderd kan worden. Een prijsvraag was een van de opties.

Op dit moment zorgt elke inwoner voor 234 kilo afval per jaar. De gemeente wil dat dit terug gaat met tenminste 50 kilo.

De fractie van GroenLinks heeft nu voorgesteld om via een prijsvraag toe te werken naar een betere afvalscheiding. Ook een motie van de coalitiepartijen (Lijst Kras, Zeevangs Belang, VVD) ontving steun. Omdat er vanuit de kernen Edam en Volendam meer schoon puin en hout, verbouwgingsmateriaal en grof huishoudelijk afval wordt gedeponeerd in vergelijking met de dorpen uit de Zeevang, stelt deze motie voor om goedwillende inwoners in de toekomst niet extra te laten betalen. Het principe ‘de vervuiler betaalt’ zou voortaan leidend moeten zijn. Om dit om te zetten in beleid zal een onderzoek naar de afvalstromen gaan plaatsvinden.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook