Edam-Volendam groeit opnieuw!

In 2018 is Edam-Volendam met 146 personen gegroeid. In totaal woonden er op 1 januari 2019 36.099 personen. De groei s met name het gevolg van verhuizingen van mensen die vanuit andere gemeenten  of landen richting Edam-Volendam trokken.

Want in totaal vestigden zich 944 personen in de gemeente, terwijl 820 mensen de gemeente verlieten.

Volendam telt inmiddels 22.382 inwoners, een lichte groei van een kleine 20 personen ten opzichte van het jaar er voor. Edam heeft 7.316 ingezetenen en voor de dorpen in de Zeevang  stond de teller op 1 januari op 6.401.

Voor Edam betekent het inwonersaantal een flinke stijging. Na jaren van terugloop is het stadje gegroeid met 95 inwoners. Waarschijnlijk hebben de bouwactiviteiten aan de Keetzijde hier flink aan bijgedragen. De groei komt vooral op conto van de verhouding nieuwkomers/vertrekkenden. 324 personen zich vestigden in Edam  tegenover 211 personen die Edam verlieten.

De Zeevang groeide in totaal met 11 personen. Krimp was er te zien in de plaatsen Beets, Schardam en Kwadijk.
Als het om ‘nieuwkomers’ uit het buitenland gaat is het aantal nieuwe inwoners met 143 gegroeid.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook