‘Edam Media Bubble’: inspiratie en ontmoeting mediawerkers Edam-Volendam

‘Edam Media Bubble’: inspiratie en ontmoeting mediawerkers Edam-Volendam

‘Er werken hier opvallend veel mensen in de media’

Flavio Pasquino (46) woont sinds drie jaar in Edam. De filmmaker – en voormalig wereldkampioen amateurwielrennen - heeft naam gemaakt als initiator en producer van tv-uitzendingen van de Nederlandse Loterij Topcompetitie, wielerwedstrijden voor toptalenten uit Nederland en België, te zien bij Eurosport. Sinds kort heeft hij een studio met kantoor ingericht aan de Energiestraat 4 in Edam. Om te zien of er in de gemeente mensen zijn om mee samen te werken of ideeën uit te wisselen, komt hij met de ‘Edam Media Bubble’ om af te tasten of er onder mensen die werkzaam zijn in medialand behoefte bestaat om een maal per kwartaal bijeen te komen.

De half-Nederlandse en half-Italiaanse Pasquino, vader van twee zonen, kwam 20 jaar geleden vanuit Limburg naar Amsterdam om carrière te maken in de TV-wereld. “Vanuit een zolderkamer in Oud Zuid produceerde ik de eerste programma's voor AT5 en later V8 wat overging in Veronica. Voor de laatste zender maakte ik ‘De Broertjes - op zoek naar de ideale vrouw’, een programma met een knipoog dat goed scoorde. Hiermee haalden wij RTL Boulevard wonnen we de Gouden Kliko bij BNN, voor het foutste programma van 2013. Dit was onder de hoede van (Edammer) Fons van Westerloo.”

“Daarna heb ik in dienst bij SBS nog Gotcha ontwikkeld, geproduceerd en geregisseerd, een verborgen camera programma dat gepresenteerd werd door Georgina Verbaan. Na SBS ging ik naar MTV om daar ‘The Box’ op te tuigen tot een Urban jongerenkanaal. Dit was zeer succesvol maar MTV verkocht de frequentie aan Talpa dus exit The Box.”

Wereldkampioen
In 2008 wilde hij wat anders en kroop Flavio weer op de racefiets, zijn grote passie en favoriete sport. “Ik wilde gaan koersen en werd in 2009 Wereldkampioen bij de amateurs in Oostenrijk in de categorie 35-39 jaar. Femke, mijn vrouw, dacht dat ik nu wel zou stoppen maar dit was het begin van een heuse comeback. Ik wilde nog prof worden, iets dat me in mijn vroegere jaren als wielrenner niet gelukt was. In 2012 kreeg ik een contract bij het bescheiden Metec TKH Continental Team en reed ik kleinere profkoersen met Mark Cavendish, Greg van Avermaat, Tom Boonen en andere groten der aarde. Een bijzondere ervaring die ik niet had willen missen en daarmee kon ik een vinkje zetten achter mijn droom.”

Vanaf toen heeft hij zijn vizier op de wielersport gericht en ging hij wielren content produceren voor online en tv. Intussen is dat uitgegroeid tot een gespecialiseerd bedrijf onder de naam en vlag ‘Avelo’, Audio Video.’ (AV+ Velo = fiets).

“Ik bracht in 2015 de Nederlandse Loterij Topcompetitie terug op de kalender en bouwde een gesponsorde business case rondom de reeks van zo’n negen koersen met prachtige kijkcijfers. Deze cup bestaat nog steeds en is een belangrijke competitie voor jong talent in Nederland en België, waar het ook te zien is op Eurosport 1. Daarnaast doe ik ook veel samenvattingen en live uitzendingen van grotere Nederlandse profkoersen zo ook marathons. Mijn bedrijf richt zich dus met name op wielrennen maar ook andere duursporten hebben mijn interesse.”

In Edam leerde hij in mum van tijd de nodige mensen kennen die de moeite waard waren. Een groot aantal bleek in Amsterdam gewerkt en/of gewoond te hebben en was actief in de media. “Maar al te vaak hoorde ik over andere mensen in Edam, die ook in de media werkten. Ik zou die mensen graag eens willen ontmoeten en ik denk dat dit vice versa geldt voor hen. Het bracht me op een idee. Waarom geen bijeenkomst voor mensen in de media die wonen in Edam-Volendam?”
De Edam Media Bubble was geboren.

Edam Media Bubble:
Voor iedereen die in Edam en omgeving woont en werkzaam is in de media in de ruimste zin van het woord. Webbouwers, grafisch vormgevers, acteurs, schrijvers, redacteuren, cameramannen, muziekproducers, fotografen, editors, regisseurs, geluidsmannen, animators, producenten etc. Maar ook oud gedienden die in het vak zaken zijn welkom. Inmiddels hebben zich al 30 mensen aangemeld!

Wanneer:  vrijdag 29 november van 17.00-20.00 uur. locatie: Avelo Media, Energiestraat 4 in Edam.
Drank en hapjes zijn aanwezig. Toegang is gratis. Neem gerust een introducee mee.
Graag wel aanmelden via flavio@avelo.cc of 06-4190 5600.

Inhoud van de avond:
De eerste Edam Media Bubble heeft geen programma. Het is puur ter kennismaking en om af te tasten hoe groot het draagvlak is voor een vervolg. Idealiter is er ieder kwartaal een Bubble en wordt meer inhoud aan de bijeenkomst gegeven met een boeiende spreker, een filmvertoning of iets dergelijks.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook