Edam krijgt eindelijk zicht op woningbouw Baandervesting

Edam krijgt eindelijk zicht op woningbouw Baandervesting

In mei 2021 moet – als alles goed verloopt – begonnen worden met de bouw van 80 woningen op het Korsnäs-terrein in Edam. Ruim een jaar later moeten de woningen worden opgeleverd. Afgelopen dinsdagmiddag is met de ondertekening van een overeenkomst het bouwtraject in werking gezet. Na bijna 15 jaar is er licht aan het einde van de tunnel.

Blij gezichten in de burgemeesterskamer van het stadskantoor. Wethouder Albert Koning ontving daar Martijn Hemmer en Ton Kranenborg (BPD) en Niels Nijenhuis, werkzaam voor ontwikkelaar KondorWessels.  Deze twee bedrijven werken samen onder de naam ‘VOF Baandervesting’. Ambtelijk beleidsmedewerker Menno Verniers lichtte het proces toe.

Als gevolg van de overeenkomst kan gestart worden met de wijziging van het bestemmingsplan. En het bouw- en woonrijp maken van het plangebied. Er zal begin 2020 gestart worden met archeologisch onderzoek. Dat zal zo’n twee weken in beslag nemen via het graven van proefgleuven. Daarna wordt begonnen met het saneren van de vervuilde grond. Eeuwenlang heerste er op dit gebiedje bedrijvigheid. Het saneren zal bestaan uit het deels afgraven en opnieuw aanbrengen van schone grond en het afdekken van de onderliggende vervuilde gronden.

Informatieavond
Begin januari ligt het bestemmingsplan zes weken ter inzage. En komt er een informatieavond. Het ontwerp wordt binnenkort voorgelegd aan het gemeentebestuur, waarna de raad er zich later over uitspreekt. De verwachting is dat dit eind april zal plaatsvinden.

Pakhuis De Vlijt
Mulleners en Mulleners zijn de ontwerpers van de (gasloze) woningen. In vergelijking met eerdere ontwerpen is het hoekpand met zicht op het baanderplein wezenlijk veranderd. Het appartementengebouw met mogelijk commerciële functies heeft een nieuw uiterlijk gekregen. Dit in sfeer met voormalig kaaspakhuis De Vlijt.

Verkoop
Martijn Hemmer vertelde dat het bouwen in een tot twee fases zal plaatsvinden. Afhankelijk van het succes van de verkoop - die eind 2020, begin 2021 zal plaatsvinden. In het voorjaar van 2021 zal de bouw dan echt van start gaan.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook