Edam en Texel onderdeel van avonturen ‘Jaap en Geertje - Bijzondere vriendjes’

Monique G. Veerman debuteert met vrolijk kinderboek

Als kind al droomde Monique ervan om een eigen boek te schrijven. Ze woonde aan de Dijk in Volendam, speelde dagelijks in het Doolhof en thuis tekende en schreef ze haar ervaringen op. Inmiddels heeft ze zelf kinderen, woont in Edam, en heeft haar fantasie en eigen ervaringen verwerkt in haar eerste kinderboek. ´Jaap en Geertje - Bijzondere vriendjes´ is afgelopen week verschenen. Met prachtige tekeningen van plaatsgenoot Ko Graas.

‘Het is spannend,’ vertelt ze. Al enkele jaren geleden begon ze in haar vrije uurtjes met schrijven aan het boek en sinds ze meer tijd heeft, is alle aandacht in het schrijfwerk gaan zitten. Bij Ko Graas volgde ze tekenles. Ze vroeg hem mee te werken. `Ik moest er wel even over nadenken want ik teken en schilder normaal vooral stads- en dorpsgezichten en de natuur.’ Maar Ko nam de uitdaging aan met als gevolg 28 prachtige lijntekeningen in zwart wit en een vrolijke covertekening in kleur.

Te zien is de vuurtoren van Texel, het eiland waar een deel van de verhalen zich afspelen. Maar ook Edam komt in het boek voor. Jaap en Geertje zijn broer en zus. Samen ontmoeten zij bijzondere vriendjes. Als ze een hondje (Belle) krijgen, ontstaat er een nieuwe bijzondere vriendschap.
Niet alleen thuis, maar ook op vakantie op het eiland Texel leren ze leuke vriendjes kennen. Die komen helemaal uit Zwitserland, praten Duits, maar ondanks de verschillende talen kunnen ze elkaar toch goed begrijpen. Een mooi boek over vriendschap voor kinderen van 5 tot en met 9 jaar.

‘Het is een leuk (voor)leesboek geworden. Ik hoop dat kinderen, (groot)ouders, juffen en meesters het boek zullen ontdekken!’
`Het geeft zo veel plezier om te schrijven en je fantasie aan het papier kwijt te kunnen. Ik schreef het speciaal voor mijn kinderen, maar zou het geweldig vinden als andere kinderen ook kunnen genieten van de avonturen van Jaap en Geertje.’

Ze weet nog niet zeker of er een vervolg gaat komen, omdat het haar ook heel leuk lijkt om een jeugdboek voor de iets oudere kinderen te schrijven. Dit staat op haar wensenlijstje.
Ko Graas is een gepensioneerd architect maar ontvangt nog steeds opdrachten voor zijn verfijnde teken- en schilderwerk. Vanuit zijn woning aan de Voorhaven werkt hij op dit moment aan een kalender over Westzaan. Voor de Stichting Proveniershuis Edam heeft hij recent een mooie opdracht ontvangen. “Daarnaast geef ik nog tekenles.”

‘Jaap en Geertje - Bijzondere vriendjes’ is te bestellen via www.boekscout.nl en is te verkrijgen bij Jan Cas Sombroek en Primera in Volendam. Aantal pagina’s 110. Prijs: € 18,50.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook