EBS rijdt vanaf 26 maart basisdienstregeling in Waterland 


Door de verscherpte maatregelen in de strijd tegen het coronavirus, in combinatie met stijgende ziekmeldingen onder OV-medewerkers, moet EBS opnieuw haar dienstregeling aanpassen. De aangepaste dienstregeling gaat in op donderdag 26 maart a.s. en is gebaseerd op de ‘zondagdienstregeling plus’. 

De veranderingen in de dienstregeling in Waterland komen neer op een ‘zondagdienstregeling plus’. Dit betekent een dienstregeling conform de zondagsregeling. Om tegemoet te komen aan reizigers die op tijd op hun werk moeten zijn, begint deze dienstregeling wel eerder dan een normale zondagdienst. Er zijn daarnaast extra ritten in de spits.  

De belangrijkste wijzigingen Voor de regio Waterland geldt dat de frequenties worden verlaagd en de vertrektijden zijn aangepast. Enkele buslijnen rijden niet. Alle plaatsen binnen de regio blijven bereikbaar met de bussen van EBS 

De R-net lijnen 301, 304, 307, 308, 312, 315 en 319  gaan in de spits iedere 20 minuten rijden en daarbuiten iedere 30 minuten. De tijden zijn aangepast om goed aan te kunnen blijven sluiten op metro 52. 

Metro 52 (GVB) krijgt ook een andere dienstregeling en gaat overdag iedere 10 minuten rijden en ’s avonds iedere 15 minuten. Op zaterdag en zondag rijden de buslijnen naar Amsterdam Noord iedere 30 minuten. 

Buslijnen richting Amsterdam Centraal De R-net lijnen 305, 306, 314 en 316 gaan in de spits iedere 15 minuten rijden en daarbuiten iedere 30 minuten. Op de trajecten naar Middenbeemster/De Rijp (lijn 305) en Oosthuizen/Hoorn (314) wordt in de spits iedere 30 minuten gereden. Op zaterdag en zondag rijden de buslijnen naar Amsterdam Centraal iedere 30 minuten.  

De volgende lijnen rijden niet: De nachtlijnen N01, N04, N10 en N14. De buurtbussen 413, 416 en 419. En de toeristenlijn 817. 
Alle gedetailleerde wijzigingen zijn terug te vinden op ebs-ov.nl
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook