EBS rijdt vanaf 19 maart een aangepaste dienstregeling in Waterland

Door het stijgend aantal ziektemeldingen onder OV-personeel, in combinatie met het drastisch verminderd aantal reizigers, zullen de dienstregelingen van de meeste OV-bedrijven de komende periode aangepast worden. Ook EBS past de dienstregeling aan.

Aangepaste dienstregeling vanaf 19 maart De aangepaste dienstregeling komt overeen met de dienstregeling tijdens de vakantieperiodes. Reizigers moeten vanaf donderdag rekening houden met gewijzigde vertrektijden en lagere frequenties! 

Onderstaand een overzicht van de grootste wijzigingen
Er wordt in de spits minder vaak gereden dan gebruikelijk, dit geldt voor de volgende lijnen 103, 301, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 312, 314, 315, 316, 319, 371, 375, 376, 377, 378 en 379.

De scholierenlijnen
Buslijn 610 en 614 rijden niet. Voor alle lijnen geldt dat er kleine wijzigingen kunnen zijn in de vertrektijden.  Reizigers doen er daarom goed aan  van tevoren de geplande vertrektijd te controleren. ’s Avonds en in het weekeinde wijzigt er niets.

De Buurtbussen in Waterland 
In verband met de Corona-epidemie rijden de buurtbussen vanaf dinsdag 17 maart tenminste tot en met 6 april niet meer. 
Naast wijzigingen in de dienstregeling neemt EBS ook een aantal andere maatregelen om besmetting met Corona te voorkomen.

Niet meer voor instappen 
EBS vraagt  de reizigers om tot nader order niet meer voor in de bus te stappen. ‘Stap in bij de volgende deur en check daar in. Dat vermindert het aantal contactmomenten tussen chauffeur en passagiers’. 

Betaal met OV-chipkaart, bankpas/PIN
Tijdens controlerondes vragen controleurs aan reizigers om zelf de OV-chipkaart  voor de kaartlezer te houden. Zo hoeven de medewerkers voor het controleren van de tickets in de bus geen tickets en telefoons van de reizigers meer aan te nemen. • Reizigers blijven zelf verantwoordelijk voor het in- en uitchecken tijdens de reis.

Cruciaal
Het OV is aangemerkt als cruciale beroepsgroep. OV-bedrijven voelen de verantwoordelijkheid om reizigers die ook in cruciale beroepsgroepen werken naar hun bestemmingen te blijven brengen. Omdat de regering opgeroepen heeft om thuis te werken en veel onderwijsinstellingen gesloten zijn, was het de afgelopen dagen extreem rustig in het openbaar vervoer. De afgelopen dagen is het totaal aantal reizigers in Nederland gemiddeld met meer dan 50% afgenomen. Tijdens de ochtendspits van 16 maart daalde het aantal reizigers zelfs met zo’n 85%.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook