E’Barrage wordt opvolger van Het Geheim

E’Barrage wordt opvolger van Het Geheim

“Het moet hier een bruisende zaak worden voor een breed publiek”

Het voormalige Geheim krijgt een tweede leven. Al een maand na het faillissement van het restaurant aan het Damplein staan nieuwe mensen klaar om weer leven te geven aan de horecagelegenheid op de markante locatie, hartje Edam. Tamara Houweling en Patrick van der Kroft, op de achtergrond gesouffleerd door compagnon Cees van Westen, zullen hier begin 2019 van start gaan met een laagdrempelig concept.

Tamara en Patrick zijn al sinds 2010 actief met een eigen restaurant in Hoorn. Daarvoor hebben ze veel ervaring opgedaan bij andere zaken in de regio. Zo heeft Patrick gewerkt voor Joop Braakhekke’s Le Garage maar ook in Brasserie van Baerle. In Hoorn startte hij voor Edammer Ab Hannema ‘Vis’ (het huidige Lucas Rive) op om uiteindelijk samen met Tamara voor zichzelf te beginnen.

Goede naam
Restaurant van der Kroft heeft op een relatief klein oppervlak goede naam gemaakt bij een grote schare klanten. “Het staat daar goed op de rit. Vandaar dat we ons hier in Edam de komende maanden helemaal kunnen richten op het opbouwen van een tweede restaurant.”

Verwijzing
Het restaurant krijgt ook een nieuwe naam. E’Barrage zal straks in duidelijke letters op de gevel prijken, een verwijzing naar het riviertje de Ye en de Dam, het beeldbepalende monument waar de bezoekers van E’Barrage op uit kijken.

Franse keuken
Patrick is geschoold in de Franse keuken. Dat vormt ook het uitgangspunt voor Edam. “Van een heerlijke carpaccio tot een aan tafel bereide steak tartare en heerlijke salades. Maar ook een simpele biefstuk van graan gevoerd vlees tot een crème brulee of een tarte citron. Uiteraard maken wij onze sauzen en jus zelf en komen we met verschillende visgerechten.”

Verrassend
Maar ook vegetarisch koken kan Patrick als de beste. “Er komen mensen juist daarvoor aangezien je altijd iets verrassends kunt verwachten!”, vertelt Tamara, die zelf als gastvrouw en wijnkenner de zaak gaat leiden.

Veel mogelijkheden
Ze zien in het voormalige Geheim heel veel mogelijkheden. “Lerend van Het Geheim en met onze eigen ervaring moet het hier een bruisende zaak worden. Die in het seizoen zeven dagen per week open is vanaf 10.00 uur ’s morgens.”

Lunch
Want ook voor koffie en lunches kun je straks in E’Barrage terecht. Patrick: “We willen ons op een breed publiek richten. Ook gezinnen met kinderen zijn hier van harte welkom. We maken een leuke kinderkaart en een kleine betaalbare lunchkaart. “

Intiemer
Het restaurant zelf zal gaandeweg aangepast worden naar de sfeer die Tamara en Patrick voor ogen hebben. De achterkant van de zaak wordt intiemer ingericht en anders ingedeeld. Aan de voorzijde zal een klein portaal de klanten uit de wind houden. Daarnaast wordt gekeken naar een iets andere opstelling en aankleding. “Het restaurant biedt plaats aan zo’n 70 bezoekers. Dat worden er iets meer.”

Gasloos
Er moeten nog enkele obstakels genomen worden alvorens de zaak geopend kan worden. Zonder toeters of bellen overigens. Om grip te krijgen op alle processen volgt er – waarschijnlijk in januari - een ‘stille’ opening. Want het bedrijf was en is gasloos, wat even wennen is voor een kok die altijd met een gasgestookte kachel heeft gewerkt.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook