Duurzaam ondernemen met slagerij Taam

Duurzaam ondernemen met slagerij Taam

“Johan”: In de afgelopen jaren is vlees meerdere malen negatief in het nieuws geweest en dit heeft invloed op hoe de maatschappij tegenover vlees staat. Als slager en vakman sta ik voor een transparant en kwalitatief hoog product. Of dit een eerlijk product is? Dat mag ieder voor zich zelf beoordelen. Ik heb samen met mijn zoon in de afgelopen jaren grote stappen gemaakt in het anders inrichten van ons bedrijf en daar ben ik super trots op!
 
“Robbert”: Diervriendelijkheid en duurzaamheid zijn echt twee verschillende terreinen. Duurzaam ondernemen is namelijk niet altijd diervriendelijker. Ik leg liever uit dat de boeren die onze dieren houden dit met liefde voor hun vak doen en dat zij gebruik maken van wat de omgeving te bieden heeft. Wij zijn op bezoek geweest bij onze boeren en daar zie je dat de dieren in goede leefomstandigheden leven. Zij hebben rust, ruimte en worden gehouden in hun vaste kudde of groep waardoor zij het minst mogelijk stress ervaren.
 
Circulair
Wat wij heel goed vinden is dat onze boeren allemaal circulair werken en gebruik maken van grondstoffen uit de omgeving. Dit houdt in dat de mest uitgereden wordt in de nabijgelegen akkerbouw en restproducten uit deze akkerbouw vormen andersom weer deel van het voedsel wat de dieren te eten krijgen. Korte lijnen dus, waardoor er efficiënt gewerkt wordt, met zo min mogelijk uitstoot in het verrijden van mest en voedsel. Hoe duurzaam wil je het hebben? 
 
Gasvrij en ledverlichting
Toen wij ons nieuwe filiaal in Landsmeer mochten inrichten is er bewust gekozen voor een gasvrij bedrijf. Wij koken elektrisch en de koelingen in Landsmeer draaien op het nieuwste en minst schadelijke koelmiddel. Daarnaast zijn beide filialen geheel voorzien van led verlichting en is er zoveel mogelijk gekozen voor licht op sensoren. De energie die wij afnemen is groene energie. 
 
Plastic verpakkingen zijn nodig
Plastic is noodzakelijk om de houdbaarheid van producten te waarborgen. Het juist verpakken van producten in plastic is daarom onvermijdbaar. Daar waar wij kunnen, verminderen wij wel het plastic verbruik. Een goed voorbeeld hiervan is dat wij afgestapt zijn van de plastic tas en nu alleen nog een papieren tas aanbieden. 
 
Tasje erbij?
‘Gaat het zo mee of wilt u er een tas of zak omheen?’ Is een standaard vraag die wij aan klanten stellen. Wij stellen deze vraag omdat niet iedereen altijd een zakje of tasje er bij wil hebben wat een positieve ontwikkeling is. Dit laat zien dat wij allemaal steeds bewuster omgaan met de verpakkingen die dagelijks meteen in de vuilnisbak belanden. Zonde vinden wij! Zo ook onze papieren tas. Deze kan prima nog hergebruikt worden waardoor onze voetdruk op de aarde een stukje minder wordt. Daarom introduceren wij, in combinatie met de succesvolle specialiteitenpakket actie, onze duurzame Taam shopper. De shopper is gemaakt van Juko, dit is een duurzaam materiaal wat lang mee gaat. Het zou kilo’s aan verpakkingsmateriaal per jaar schelen als iedereen een eigen meegenomen boodschappen tas mee zou nemen. Vandaar dat wij dit jaar ons specialiteitenpakket aanbieden met een gratis duurzame Taam shopper. 
 
Cadeautje van ons!
“Ieder jaar na de zomervakantie houden wij onze specialiteitenpakketactie. Hierin zitten vijf van onze meest verkochte producten, namelijk: 500 gram rundergehakt, 500 gram scharrelkipfilet, 100 gram achterham, 150 gram filet americain en 250 gram grillworst. Hier krijg je als je deze producten in het pakket koopt 25% korting op. Dit jaar krijgt je hierbij een extra cadeautje van ons, namelijk onze duurzame Taam shopper t.w.v. 3.95. Neem je deze ook mee de volgende keer als je boodschappen doet? Dan zorgen wij samen voor minder verpakkingsmateriaal.” 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook