Drukke maand jazzclub

Drukke maand jazzclub

Met drie optredens in twee weken is de Edamse jazzclub weer flink op stoom geraakt. Donderdag  21 november treedt het Trio Jeroen van Vliet, Mete Erker en Kristina Fuchs' op  (21.00 uur). ' Zondag 24 november staat Doppler Trio' op het podium (16.00 uur). En zaterdag 30 november treedt het Quartet Jasper Blom feat. Nils Wogram (BRD) op.

Het Doppler Trio is een Duits/Nederlands piano trio bestaande uit Daniël van der Duim (piano), Floris-jan van den Berg (contrabas) en Hendrik Eichler (drums).

Samen ontdekte ze hun affiniteit voor moderne jazz en op hun eerste CD (Nebula, 2019) zijn ze op zoek gegaan naar een eigen jazz-geluid met het gebruik van synths, zang en andere effecten en al tourend door Nederland en Duitsland is dat nu verder in ontwikkeling.

Jasper Blom (1965) geldt als een van de belangrijkste saxofonisten uit de Nederlandse jazzscene en een van de meest wendbare instrumentalisten van de BeNeLux. Dit jaar ontvangt hij de Buma Boy Edgar Prijs!

Het Jasper Blom Quartet werkt regelmatig samen met bijzondere gastsolisten uit de Europese jazz. Na projecten met Marco Tamburini en Bert Joris is nu de beurt aan Nils Wogram. ‘Zowel zijn techniek als zijn muzikale denken hebben een souplesse die je zelden hoort’, schrijft de Volkskrant over de trombonist uit Berlijn, die tot de beste improviserende musici ter wereld gerekend wordt. Met bands als Root 70 en Nostalgia verbindt hij jazz met de rock- en dance-underground.
Reserveren:  k.roskam@hetnet.nl T. 372 979; f.bakker01@quicknet.nl - of T. 372 249.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook