Drinkwatertappunten en openbaar toilet

Lijst Kras heeft samen met het CDA en de VVD in een motie voorgesteld om op diverse locaties in de gemeente (gratis) drinkwatertappunten te plaatsen. Een fenomeen dat in andere gemeenten al gemeengoed is. Ook zou er in Volendam een urinoir moeten komen.

Raadslid Kick Maurer (Lijst Kras) noemde het watertappunt een vriendelijke en gezonde manier om een bijdrage te leveren aan de duurzaamheidsgedachte. Dirk Dijkshoorn stelde tijdens de Begrotingsraad voor om sponsors te zoeken voor de drinkpunten, zodat het budgetneutraal zou kunnen worden uitgevoerd.

Ook het idee om een toiletvoorziening aan te leggen op het AMVO-terrein in Volendam kreeg voldoende steun. Al benadrukte wethouder Runderkamp dat dit er op de korte termijn zeker niet zal komen.
Alleen de fractie van VD|80 steunde de motie niet. ‘Een Sinterklaasmotie’ was de bondige reactie van de grootste oppositiepartij.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook