Digitale bronnen Tweede Wereldoorlog Waterland

Wie belangstelling heeft in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Waterland en Wormerland, kan zijn of haar hart ophalen via www.geschiedenislokaalwaterland.nl.

Drie thema’s, te weten Tweede Wereldoorlog, 75 Jaar vrijheid en De onderduik van Meijer bieden een keur aan bronnen uit het Waterlands Archief en van een aantal regionale erfgoedinstellingen en particulieren. Afbeeldingen, archiefbronnen, krantenartikelen en enkele filmfragmenten brengen de geschiedenis van de oorlog in huis. Een prachtig alternatief voor de vele grote evenementen die helaas in het kader van de coronacrisis zijn geschrapt.

Al is de website ontwikkeld voor het (voortgezet) onderwijs, bezoekers van buiten het onderwijsveld zijn eveneens van harte welkom om langs te surfen en te genieten van de honderden digitale bronnen over de regionale geschiedenis. Want naast de hierboven genoemde thema’s, biedt het platform nog meer historische onderwerpen.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook