Diëtheek vestigt zich nu ook in Edam

Diëtheek vestigt zich nu ook in Edam

Voor voedings- en dieetadviezen
In Volendam bestaat Diëtheek al weer tien jaar. Sinds kort kunt u ook in Edam terecht met vragen over voeding en dieet. Elke maandag kunt u terecht in het Wijkgebouw. Bij Diëtheek werken diëtisten die de klant 5 dagen per week van dienst kan zijn bij alle mogelijke voedings- en dieetvragen. Diëtheek is een organisatie gestart in januari 2005 met inmiddels 80 vestigingen in Nederland.

Voeding staat volop in de belangstelling. Vandaar ook dat de diëtist is opgenomen in de basisverzekering van iedere verzekeraar. Een cliënt met verwijzing van een arts komt in aanmerking voor een vergoeding van 3 uren diëtetiek per jaar vanuit de basiszorg. Deze zorg uit de basisverzekering wordt wel verrekend met het eigen risico. In sommige aanvullende verzekeringen is extra uren diëtetiek opgenomen.
Ook de begeleiding van chronische ziekten zoals diabetes mellitus, COPD, hartziekten wordt via de keten verzorgd, zonder verrekening van het eigen risico.

Voor Dietheek is kwaliteit van voedings- en dieetzorg van groot belang. Bij een moderne organisatie als Diëtheek behoort het gebruik van moderne ICT technieken om zowel onze diëtisten als de klant van gemak en kwaliteit te voorzien.

Wat biedt Diëtheek?
Uitstekende bereikbaarheid en beschikbaarheid van diëtisten, cliënten kunnen gegarandeerd binnen 1 week terecht voor alle voedingszaken; Online service m.b.t. voedings- en dieetadvisering; Een zeer goede telefonisch bereikbaarheid van de diëtisten.

Wat betekent dit voor u?
U kunt op maandag terecht in het wijkgebouw te Edam en op dinsdag in het behandelcentrum Waterland Oost in Volendam.
U wordt begeleid door Anita Tump of Jeannine Vonk.

Het vak diëtist is de afgelopen 50 jaar behoorlijk veranderd. Vroeger stond de diëtist nog in de keuken van een ziekenhuis, om dieetmaaltijden te bereiden en te beoordelen. Nu is een goed gesprek ons belangrijkste instrument.

Streng?
De diëtist stond bekend als de “stok achter de deur”. Het was een strenge juffrouw, die vertelde wat  toegestaan of verboden was in het dieet. Er zijn nog steeds mensen die de diëtist zo zien en daardoor soms met tegenzin naar ons toekomen. Maar gelukkig zijn die tijden allang voorbij. Tegenwoordig is de diëtist meer een coach, die je helpt bij het veranderen van eetgewoonten. Iemand, die samen met de cliënt werkt aan haalbare veranderingen in het eetpatroon.

Leuk
“Een dieet moet gewoon aantrekkelijk en lekker zijn. Daar werken we aan. We laten graag zien dat er altijd meer mogelijkheden zijn dan beperkingen. We bespreken variatiemogelijkheden, producten en mogelijke moeilijke situaties of valkuilen die mensen tegenkomen. We hebben het echt niet alleen over eten, maar ook over bewegen, roken, stress en ontspanning. Die aspecten zijn minstens zo belangrijk. Waarom? Omdat ook die met eten en drinken te maken heeft. Hoeveel mensen gaan bijvoorbeeld niet méér snoepen na het stoppen met roken? Of eten meer als ze gespannen zijn of slecht hebben geslapen?”
Op de weegschaal?
“Vroeger zetten we mensen ter controle standaard op de weegschaal. Dat kon onze klanten soms de stuipen op het lijf jagen. Nu is dat echt niet meer standaard. Als je het wilt, dan kan het. Maar tegenwoordig raden we de mensen vaak aan om thuis te wegen, bijvoorbeeld een keer in de maand. Dat kunnen mensen prima zelf doen. Dan ben je per slot van rekening je eigen ‘stok achter de deur’. En dat werkt uiteindelijk het beste.”

Eten is vanzelfsprekend, eten doen we elke dag. Eten is gezellig en eten moet lekker zijn! Eten helpt u ook fit en gezond te blijven. Soms vraagt uw gezondheid om een aanpassing van uw voeding. De diëtisten van Diëtheek zijn dé deskundigen bij uitstek om u hierbij te helpen.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook