Dierbaar: Karin Scheers en markiesje Lily (4)

EDAM – Er zijn aardig wat mensen met twee voornamen, maar dat geldt natuurlijk niet voor de meeste dieren. Een uitzondering daarop is Lily, een kruising tussen een markiesje en een kooikerhondje. Baasje Karin Scheers geeft het ietwat aarzelend toe. ‘Lily heeft inderdaad een tweede naam, beetje raar misschien. Maar vind je niet dat ze precies op een hertje lijkt? Nou, vandaar haar tweede naam Bambi. Bij de dierenarts kennen ze haar als L.B. Scheers.”

Eigenlijk is het best bijzonder dat Karin en Lily nu zulke goede vriendjes zijn. Karin was in het verleden namelijk best bang voor honden. “Ik had nooit zoveel met die beesten, vooral die grote honden probeerde ik altijd te vermijden. Maar vanaf het moment dat ik met mijn schoonzus haar honden ging uitlaten in een natuurpark, besefte ik dat honden toch wel leuk waren. En zo is het gekomen.”

Maar toch heeft het weinig gescheeld of Lily had een ander baasje gekregen, laat Karin weten. “Via via kwam ik terecht bij een familie in Landsmeer die een markies had die spoedig zou bevallen. Ik stond nummer zeven op de wachtlijst. En wat denk je? Krijgt de moederhond zes puppy’s! Dat was toen echt een domper. Maar na enige tijd kreeg ik te horen dat één pup weer teruggebracht werd. Waarom weten we niet. Toen ik daar was bracht de moeder die ene overgebleven pup naar me toe en legde het neer op mijn schoot. Zo lief. En zo is het gekomen. Toen kreeg ik Lily.”

En Lily is nu niet meer weg te denken uit het leven van Karin. “Ze is echt m’n vriendje. Als ik via de achterdeur naar de schuur loop, staat ze al weer achter me. Loop ik naar boven, komt ze snel achter me aan en als ik dan de was ophang, blijft ze naast me zitten. Ze wil graag overal bij zijn.” Met de komst van Lily is Karin zelfs iets minder gaan werken. “Je neemt geen hond om daarna vijf dagen te gaan werken. Dat was voor mij geen optie. Maar als ik naar mijn werk ga, breng ik Lily bij de scheepswerf waar Karin Weel dan op haar past. Ze is er kind aan huis.”

Een puppycursus van tien trainingen heeft veel bijgedragen aan de goede verstandhouding tussen baasje en hond. “Ik heb daar heel veel geleerd en zowel Lily als ik hebben daar nog elke dag profijt van. Vooral door die trainingen is ze zeer gehoorzaam en heel sociaal. Ze gaat in haar mand als ik dat vraag, ze blaft nooit en komt direct naar me toe als ik dat wil.”

Maar waarom is Lily nou zo lief en speciaal? Karin straalt en wijst naar Lily: “Ze ziet er zo lief uit en is heel aanhankelijk. En je kunt natuurlijk trainen wat je wil, maar het is ook haar karakter. Het is gewoon een hele lieve, blije hond. Soms schrikt ze van dingen, maar dan zet ze zich daar overheen en accepteert ze de situatie zoals die is. Een hele stoere meid dus.”

Meld je aan!
Is jouw kat of hond je ook zo dierbaar en heb je een bijzondere band met je huisdier (en dat kan natuurlijk ook een parkiet, cavia, baardagaam of pony zijn) laat het ons dan weten. Meld je aan voor de rubriek ‘Dierbaar’ waarin De Stadskrant (huis)dieren en hun baasjes op speciale wijze portretteert. Meer informatie via stadskrant@wxs.nl of tel. 06 – 11407097.

Lees ook