Deen overgenomen door drie partijen

Afgelopen week is Deen tot overeenstemming gekomen met Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt over het voornemen om in de loop van dit jaar de 80 Deen supermarkten over te nemen. Edam-Volendam telt vier Deen supermarkten. Drie worden een Albert Heijn, één verandert in een Vomar.

Deen heeft toegezegd dat alle personeelsleden hun baan zullen behouden. De Deen in Edam wordt een Albert Heijn. De Deen in de Stient en de Havenhof in Volendam worden eveneens een AH. Het filiaal in de Van Baarstraat wordt een Vomar, de tweede in Volendam.

De supermarktketen zou met het oog op de toekomst flink moeten investeren in de mechanisatie van de logistiek en e-commerce. De omvang van de nodige investeringen heeft de familie in goed overleg met de directie doen besluiten om een andere strategische keuze te maken en het bedrijf te verkopen.

De transacties worden naar verwachting in de tweede helft van 2021 afgerond, mits aan alle voorwaarden is voldaan.

Personeel van Deen was totaal verrast door de berichtgeving afgelopen dinsdag. “We hoorden het op de radio in de pauze. Dat was wel even schrikken en raar. Vlak daarna werden we op de hoogte gebracht.”

Onder klanten wordt tegenstrijdig gereageerd op de berichtgeving. Mensen zijn bang dat producten met de komst van AH gemiddeld een stuk duurder worden. Maar andere klanten juichen het juist weer toe. “AH heeft veel meer te bieden. En er komt nu ook meer concurrentie”, aldus een veertiger voor de deur van Deen.
Al met al overheerst een lichte teleurstelling dat Deen verdwijnt. “Dit was best een prima winkel. Wilden we naar Albert Heijn dan reden we wel even naar de megawinkel in Purmerend,” vertelt een Volendamse die vaak in Edam Deen bezoekt.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook