De Zwerver alsnog naar andere scheepswerf voor onderhoud

De Zwerver alsnog naar andere scheepswerf voor onderhoud

Het onderhoud aan het woon- en atelierschip De Zwerver zal niet op scheepswerf Slot in Edam plaatsvinden. Werfbaas Freek Slot durfde het uiteindelijk niet aan om het grote schip (27 meter) op de werf te hellingen. Het schip gaat nu naar Vreeswijk, waar het wel zijwaarts opgetakeld kan worden.

Door druk op de voor- en achterzijde was Freek Slot bang dat er schade aan het schip zou kunnen ontstaan. In overleg met de eigenaar van het schip, stichting De Zwerver, is vervolgens besloten om het schip alsnog te verplaatsen naar de Museumwerf in Vreeswijk.
Dit gebeurde afgelopen vrijdag, legt Peter Tops, voorzitter van Stichting De Zwerver uit.

De gemeente Edam- Volendam onderzoekt serieus de mogelijkheden De Zwerver een permanente ligplaats te geven in Edam. “Wij als stichting WOJ Nieuwenkamp wachten daarin de ontwikkelingen af. Dat het onderhoud nu niet in Edam wordt uitgevoerd is jammer. Het was mooi geweest dat in Edam te laten doen, aansluitend op de openstelling. Het besluit het onderhoud nu in Vreeswijk uit te laten voeren, heeft mijns inziens geen enkele invloed op de plannen van de gemeente.”

De openstelling van De Zwerver - georganiseerd door de gemeente Edam-Volendam – is een groot succes geworden. In twee weken tijd hebben zo’n 600 mensen het monumentale schip bezocht. Kunstenaar Wijnand Nieuwenkamp, die ruim een eeuw geleden in Edam woonde en werkte, gebruikte het schip als reizend atelier, waarmee hij en zijn gezin (met bedienden) jarenlang door Nederland trok.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook