de week van de Jonge Mantelzorger

Van 1 t/m 7 juni 2020 is het de week van de Jonge Mantelzorger. Tijdens deze week start de campagne “Deel je Zorg” van de Rijksoverheid.

De gemeente Edam-Volendam en de SMD sluiten zich tijdens deze week aan bij deze campagne. 

In Nederland is 1 op de 5 jongeren mantelzorger. Het geven van mantelzorg geeft jongeren een gevoel van voldoening, trots en liefde.

Tegelijkertijd vindt ruim de helft deze zorg ook zwaar. Fysiek, mentaal of omdat zij de zorg lastig kunnen combineren met school, vrienden en hobby’s. Dat kan tegenstrijdig voelen.

Daarnaast is mantelzorg soms ingrijpend voor jongvolwassenen (18-25 jaar) die bezig zijn met het opbouwen van hun eigen leven.

De meeste jonge mantelzorgers vinden hulp vragen lastig. Wanneer de zorg hen te veel wordt, is het goed om hierover te praten of hulp te zoeken.

 

Over de campagne

De campagne ‘Deel je zorg’ stimuleert jonge mantelzorgers over hun zorgen te praten of hulp te zoeken. In online video’s delen jongeren,

onder wie radio-dj Frank van der Lende en vlogger Brahim Lakhal, hun ervaringen. Ook geven ze tips over hoe je het bespreekbaar kunt maken,

bijvoorbeeld door te appen met een mantelzorgconsulent.   

Meer informatie?

Kijk op https://www.desmd.nl/onze-regio-s/edam-volendam/ voor meer informatie.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook