De verbouwing van Voltastraat 2

De verbouwing van Voltastraat 2

Al jaren is de naam Frikkee in Edam onlosmakelijk verbonden met het tankstation en de garage met bandencentrum aan de Hamerstraat. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Een nieuw Profile Tyrecenter op het industrieterrein in Purmerend.

Het is de bedoeling dat begin maart het nieuwe bandencentrum van Frikkee haar deuren gaat openen, maar de werkzaamheden zijn nog in volle gang. Örjan: “Oorspronkelijk hadden we de deadline op 1 maart, maar is inmiddels al wel wat opgerekt tot begin maart. Ik ga niet verder afwijken van de deadline, zodat de druk lekker oploopt, anders zijn we in april nog niet klaar. Het is voor ons belangrijk dat we in de bedrijf zijn als de klanten van winter- naar zomerbanden gaan terugwisselen. Örjan Frikkee vertelt:
 

Stroomversnelling
“We waren al een tijdje op zoek naar een locatie om een nieuwe vestiging te starten. De vestiging van Tyrecenter in Purmerend was in handen van de Dekker Auto Groep. Zij deden het bandengedeelte er als een klein onderdeel bij, dat werkt zo niet. De manier waarop wij het hier in Edam hebben aangepakt, werkt veel beter. Toen vorig jaar de Dekker groep besloot te stoppen met de banden, is alles in een stroomversnelling geraakt.”
 
Mercedes garage
Het nieuwe centrum komt in een groot verzamelgebouw van maar liefst 11000 m2 groot, helemaal aan het begin van het industrieterrein, naast de Mercedes garage. “Het pand is nu nog helemaal leeg en wordt verdeeld in verschillende units. Wij pakken de hoek aan de voorkant, ongeveer 1000 m2. De rest wordt aan andere bedrijven verhuurd. Het pand was helemaal leeg, dus we kunnen alles precies zo inrichten als we willen.”

Andere beleving
Net zoals in Edam wordt het een op zichzelf staand bedrijf, dat zich specialiseert in banden en velgen, maar ook voor onderhoud, apk, grote en kleine beurten kunnen de klanten hier terecht. Sinds een paar jaar is er veel te doen om de zomer- en vooral winterbanden. Bij mensen met een leaseauto worden standaard de banden twee keer per jaar gewisseld. Örjan: “Ik wil vooral de beleving voor de klanten anders maken. Banden kosten veel geld, maar mensen hebben er geen gevoel bij. Wij willen dat gaan geven, mensen moeten blij worden van banden kopen. Ik wil dat het transparant wordt voor de klanten.”

Transparant
In de grote hal is bij binnenkomst een tweede etage gemaakt, met grote glaspartij ervoor. Als klanten binnenkomen, kunnen ze met een trap naar boven en vanuit de wachtruimte kun je dus in de werkruimte kijken. “Je kunt kijken hoe we aan de auto werken en of de banden verwisselen. Je hoeft dus niet meer je sleutel af te geven bij een receptie en vervolgens te raden naar wat er eigenlijk met je auto gebeurt.
 
Glazen gevel
Ook aan de ingangzijde van het pand wordt een grote glazen gevel gemaakt en twee grote garagedeuren. Behalve de tussenverdieping worden in het pand tevens een opslag, kantoor en magazijn gebouwd. Voor de monteurs komt er een apart kantoor, waar ze in alle rust een broodje kunnen eten. De vestiging in Purmerend zal worden geleid door Dennis de Waart, samen met Örjan Frikkee is hij verantwoordelijk geweest voor de interne verbouwing. “Bewust hebben we de mensen voor de klussen heel lokaal gehouden. Voor het loodgieterswerk komt Bij ’t Vuur, Rijko uit Volendam is de aannemer, ook de schilder en stratenmaker komen uit de buurt, dat is wel zo plezierig, je weet wat je aan elkaar hebt. Voor het garagegedeelte komt een specifiek bedrijf, Hamer uit Deventer.

Waanzinnig veel zin
“Technisch weten Dennis en ik natuurlijk wel hoe een garage eruit moet komen te zien. Er komt een goed luchtleidingnetwerk, dat is nodig voor het oppompen van de banden, maar ook ons gereedschap is op lucht. Ook weet je dat het allemaal goed moet zijn met het oog op het milieu. Maar tijdens een verbouwing wordt je altijd wel verrast door dingen. In dit geval was het vooral de omvang. Alles is groot. We hebben een betonnen vloer laten storten, dus dan komt er iemand inmeten; alleen beneden is al 92 m2, boven nog eens 75 m2. Ook de raampartij, dat zijn echt vierkante meters glas! De tussenwand is maar liefst 150 m2 gips, dat is veel, maar dat maakt het ook weer heel erg leuk. We zitten nu tussen de branchegerelateerde bedrijven op een druk industrieterrein. Wat hier op een dag voorbij raast, doe je in Edam een heel jaar over. We hebben er een goed gevoel bij en er waanzinnig veel zin in.”
Grietje de Heer
 
 BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook